Bilgisayar hatası pahalıya mal oldu: Yanlışlıkla boşandılar

Bilgisayar hatası pahalıya mal oldu: Yanlışlıkla boşandılar

İngiltere'deki bir hukuk firmasında görevli avukatların bilgisayar hatası sonucu bir çiftin 'yanlışlıkla' boşanmasına neden olduğu belirtildi. Hakim, 2023 yılında gerçekleşen bu olayla ilgili olarak verilen nihai kararın geri alınamayacağına hükmetti.

Uzun yıllardır evli olan Bay ve Bayan Williams çifti, geçen yıl 'yanlışlıkla' boşandı. İngiltere Londra'daki Vardags hukuk firmasında çalışan avukatlar, çiftin mali konularda anlaşmaya çalıştığı sırada bir hata yaparak çevrimiçi bir portalda 'nihai karar' almak için yanlışlıkla başvuruda bulundu.

Aile hukukundan sorumlu mahkeme başkanı Andrew McFarlane, avukatların aslında başka bir müşteri için başvuru yapmak istediğini ancak 'yanlışlıkla "Williams-Williams" elektronik dava dosyasını açtığını' ve 'o davada nihai kararın verilmesi için başvuru yaptığını' belirtti. McFarlane, avukatların çevrimiçi portalı 'müşterilerinin talimatı ya da yetkisi olmadan' kullandığını açıkladı.

21 DAKİKADA BOŞANDILAR

The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, bu hata sonucunda Williams çifti için 21 dakika içinde boşanma kararı verildi. Ancak avukatlar, iki gün sonra hatalarını fark ederek nihai boşanma emrinin bozulması için üst mahkemeye başvuruda bulundu. Başvuruda, hatanın 'yanlış bir tuşa basmak' olduğu ve başvurunun 'yanlışlıkla' yapıldığı belirtildi.

Ancak McFarlane, başvuruyu reddederek, "Nihai bir boşanma emrinden doğan kesinlik ve nihai olma durumuna saygı duymakta ve bu emrin teşkil ettiği statükoyu sürdürmekte güçlü bir kamu politikası yararı bulunuyor" ifadelerini kullandı. İngiltere'nin ünlü boşanma avukatlarından Ayesha Vardag ise hakimin 'yanlış bir karara vardığını' savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN