Bir avuç altın için dünyanın akciğerlerini kazıyorlar

Bir avuç altın için dünyanın akciğerlerini kazıyorlar

Brezilya’daki kayıt dışı madencilik, birçok kişi tarafından Amazon yağmur ormanlarını kirleten, yerli kabileleri zehirleyen bir felaket olarak görülüyor. Diğerleri için ise bu bir yaşam biçimi...

Zira halk, ilkel tava, kürek ve kutularla yüzyıllardır kahverengi-kırmızı çamurla kaplı yerde maden arıyor. 48 yaşındaki bir madenci “Altın aramak bir kumarhanede oynamak gibidir” diyor.

Geçen günlerden Brezilya’da hükümet tartışmalı bir karara imza attı. Amazonlar’da yer alan, altın ve diğer madenler açısından zengin bir bölge olduğu düşünülen, Amapa ve Para eyaletleri arasındaki 46 bin kilometrekarelik alanın maden sahası olarak kullanılmasına karar verildi.

Çevrecilerin sert direnişiyle karşılaşan hükümet, söz konusu alanda yer alan 9 özel koruma alanıyla burada yerlilere ait toprakların yasal olarak korunmaya devam edileceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN