Brezilya'da sel felaketi: 10 ölü 21 kayıp

Brezilya'da sel felaketi: 10 ölü 21 kayıp

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Afette 21 kişi kaybolurken bin 400 kişi de su basması nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı. Eyalet valisi bölgede yağışların devam edeceğini belirterek dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Brezilya'nın güneyinde yer alan Rio Grande do Sul eyaletinde bir süredir devam eden şiddetli sağanak yağış sele neden oldu. Meydana gelen felakette köprüler çöktü, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı, evde mahsur kalanlar ise çatılara çıkıp yardım bekledi.

10 KİŞİ ÖLÜ, 21 KİŞİ KAYIP

Sivil Savunmadan yapılan açıklamada, sellerde şu ana kadar 10 kişinin yaşamını yitirdiği, kayıp 21 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Evlerin sular altında kalması sebebiyle bin 400 kişinin yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği ifade edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın talimatıyla selden etkilenen bölgelere insani yardım malzemeleri gönderildi.

Eyalet Valisi Eduardo Leite, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgede şiddetli yağışların devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN