Cami basıp 49 kişiyi katleden cani 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulacak

Cami basıp 49 kişiyi katleden cani 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulacak

Yeni Zelanda'da cuma namazı vakti iki camiye silahlı saldırı düzenleyip, büyük bir nefret katliamın imza atan cani Brenton Tarrant, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı. Mahkemede kefalet talebinde bulunmayan Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye terör saldırısında bulunan terörist Brenton Harrison Tarrant, çıkarıldığı mahkemece cinayetten gözaltına alındı.

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde cuma namazı sırasında 49 kişiyi katledip 40 kişiyi  yaralayan Avustralyalı Tarrant, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı.

19-03/16/brendon-tarant-ifhvazwct0ogtq1_dq5aea-1552716686.jpgTerörist Tarrant duruşmada 'white power' işareti yaptı. Teröristin duruşmada elle yaptığı işaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen 'White Power'ın, 'Beyaz güç' hareketi olduğu iddia edildi.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

White Power nedir? Beyaz Güç nedir?

Dünyanın beyaz egemenliği altında olması gerektiğine inanan aşırıcı, ırkçı insanlar tarafından kullanılan bu işaret Nazi selamı ile aynı anlamları taşıyor. Üstünlüğün sadece beyaz ırka ait olduğunu düşünen aşırıcılar, bu işaret ile 'üstünlük bende' demektedir.

Baş parmak ve işaret parmağının dairesel şekilde birleştirilmesiyle orataya çıkan hareket, White Power (beyaz güç) olarak nitelendiriliyor. Ne zaman nasıl ortaya çıktığı net olarak bilinmeyen White Power sembolü, uzun süredir aşırılar tarafından kullanılmakta.

MELBOURNE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN