Çarpıcı araştırma: Ülkedeki herkesin soyadı 'Sato' olacak

Çarpıcı araştırma: Ülkedeki herkesin soyadı 'Sato' olacak

Japonya'da yapılan bir araştırma, evlilik yasasının değişmemesi durumunda yıllar sonra ülkedeki herkesin soyadının "Sato" olabileceğini ortaya koydu.

Japonya'da eşlerin farklı soyadları kullanmasına izin verilmemesi halinde, ülkedeki herkesin soyadının "Sato" olabileceği uyarısı yapıldı. 1800'lerden kalma medeni kanunun değişmesi için düzenlenen kampanya kapsamında yapılan araştırmaya göre, bu konuda bir adım atılmazsa 2531'e kadar her Japon'un "Sato-San" ismini kullanmak dışında seçeneğe sahip olmayacağı öne sürüldü.

'BİRBİRİMİZE SAYILARLA HİTAP EDEBİLİRİZ'

Araştırmayı yöneten Tohoku Üniversitesi'nden ekonomi profesörü Hiroşi Yoşida, durumu değerlendirerek, "Herkesin soyadı Sato olursa birbirimize ismimizle ya da sayılarla hitap edebiliriz. Bunun iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Sato, Japonya'da şu anda en çok kullanılan soyadı konumunda. Nüfusun yüzde 1,5'i bu soyadını taşıyor ve bu oranın 2022-2023 yılları arasında hızla arttığı belirtiliyor.

Uzmanlar, ülkenin "Satolar devletine" dönüşmesinin bireysel haklara zarar verebileceğini vurguluyor. Japonya'da çiftler evlendiklerinde genellikle kadınlar eşlerinin soyismini alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN