Damadı Trump'ı Kaşıkçı cinayetinde kandırdı

Damadı Trump'ı Kaşıkçı cinayetinde kandırdı

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve Ortadoğu konusunda kıdemli danışmanı Jared Kushner'ın Cemal Kaşıkçı olayında Trump'ı yanlış yönlendirdiği iddia edildi. Trump'ın bu nedenle damadına kızgın olduğu ileri sürüldü.

KARAR.COM

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı, olayın meydana geldiği günden bu yana tüm dünyanın gündemini meşgul ediyor. Olayla ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılırken, bunlardan bazıları doğru, bazıları ise yanlış çıkıyor.

18-10/22/jared-selman.jpg

DAMADIN PARMAĞI MI VAR?

Son iddia ise bir anda olayın boyutlarını farklı bir açıya taşıyabilecek kadar büyük.

İddialara göre, ABD Başkanı Trump'ın damadı ve kıdemli Ortadoğu danışmanı Jared Kushner, olay gerçekleşmeden önce Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'a Kaşıkçı hakkında bilgi verdi.

İddianın sahibi ise, ABD Kongre Üyesi Joaquin Castro. Castro, CNN'de katıldığı bir programda Kushner'ın, Suudi Prens Selman'a CIA'den aldığı belgelerle bir düşman listesi verdiğini ileri sürdü. Selman'ın bu liste ile harekete geçtiğini ileri süren Castro, bunun araştırılması gerektiğini ifade etti.

KUSHNER YANLIŞ YÖNLENDİRDİ

Diğer bir iddia da New York Times'tan. David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayımlanan haberde ise Kushner'ın olay ilk ortaya çıktığı sırada Trump'ı prensin yanında olması için telkin ettiği iddia ediliyor.

İsmi açıklanmayan bir Beyaz Saray çalışanının bu görüşmede bulunduğu da iddia ediliyor. Kushner'ın bu görüşmede Trump'ı Prens Selman'ın yanında durmaya zorladığı ileri sürülüyor. Prensin bu sayede öfkeden ve eleştirilerden kurtulabileceğini vurguladığı ileri sürülüyor.

KUSHNER, PRENSLE WHATSAPP'TAN YAZIŞTI

Bir diğer iddia da The Hill'den Brett Samuels imzasıyla geldi. Suudi Prens Selman ile yakınlığı bulunan Kushner, whatsapp üzerinden bağlantıya geçtiği Selman'a, olayın üstünü örtmede yardımcı olmaya çalıştı. Kushner'ın sahne arkasında Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetinden kaçabilmek için destek verdiği ifade edildi.

ABD Başkanı Trump'ın bu yaşananların ardından damadına karşı kızgın olduğu ve yaşananlardan sorumlu tuttuğu iddia ediliyor.

18-10/22/kasikci-cinayet-arac.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN