ABD halkı Trump'un Riyad politikasından memnun değil

ABD halkı Trump'un Riyad politikasından memnun değil

Yeni bir ankete göre, Amerikan halkının yarısından fazlası, Başkan Trump’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Suudi Arabistan’a karşı yeteri kadar sert tutum sergilemediğini düşünüyor. 

Axios internet haber sitesinin gerçekleştirdiği anketin sonuçları, ABD halkının yüzde 50'sinden fazlasının Trump'ın muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Suudi Arabistan'a yönelik tutumunun oldukça yumuşak olduğunu düşündüğünü ortaya koydu. 

Habere göre ankete katılan Amerikalıların yüzde 56'sı, ABD'nin Suudi Arabistan'ın eylemlerine verdiği karşılığın yeterince sert olmadığını savundu, yüzde 32'siyse Trump'ın yanıtını makul olarak gördüğünü ifade etti.

Yüzde 5'lik bir kısım da Trump'ın çok sert bir tutum içerisinde olduğunu belirtti. 

Haberde ayrıca ABD Başkanı'nın Riyad'a yönelik tutumunun çok yumuşak olduğunu düşünen Amerikalıların çoğunun demokratlardan oluştuğu, Demokrat Parti taraftarlarının yüzde 78'inin bu yönde görüş bildirdiği ifade edilirken, Cumhuriyetçiler'in arasındaysa Trump'ın eylemlerini kınayanların sayısının yüzde 37'yle sınırlı kaldığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN