O belediyeden çiftçiye ilaç gibi destek! Hasadı tamamlandı, bedava dağıtıldı! Herkesin yüzü gülüyor

O belediyeden çiftçiye ilaç gibi destek! Hasadı tamamlandı, bedava dağıtıldı! Herkesin yüzü gülüyor

Artan maliyetler çiftçinin belini bükerken binlerce üreticinin yardımına belediyeler koşuyor. Yetiştiricilere destek olan o belediye hasat sürecinin ardından tüm ürünleri bedava dağıttı. İşte tüm detaylar…

Muğla'da 40 dekar arazide hasadı tamamlanan yonca çiftçilere bedava dağıtıldı. Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçiye destek olmak isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi 500 balya kaba yemi 30 üreticiye bölüştürdü.

ÇİFTÇİNİN YARASINA İLAÇ

Muğla Büyükşehir Belediyesi büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticinin yardımına koştu. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle Çiftçiler zor durumda kalırken bedava yem bitkisi dağıtımı gerçekleştirildi.

yonca-destegi.jpg

Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi'nde bulunan 40 dekar arazide ekim işlemleri tamamlanan yem bitkisinin ilk hasadı 500 balya kooperatif ortağı 30 üreticiye dağıtıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle çiftçilerin zor günler geçirdiği bugünlerde bedava yem bitkisi dağıttı.

YONCA NEDİR?

Baklagiller familyasında yer alan ve uzun yıllar yaşayabilen yeşil kuru ot olarak değerlendirilen yonca çok yıllık ve serin Bir mevsimde yetişen bitki türüdür. Protein, vitamin ve mineral maddeleri açısından zengin olan yonca kaliteli ot olmakla birlikte selüloz miktarının az olması nedeniyle Sindirim sistemini onarıcı etkiye sahiptir. Yoncanın özellikleri şu şekildedir.

  • Dayanıklılık: Yonca, kuraklık, soğuk ve sıcaklık gibi zorlu koşullara dayanıklı bir bitkidir,
  • Toprak ıslahı: Yonca, kökleri ile toprağı havalandırır ve azot fikse ederek toprak verimliliğini artırır,
  • Yem değeri: Yonca, protein, vitamin ve mineral maddeler bakımından oldukça zengin bir yem bitkisidir,
  • Çok yıllık: Yonca, bir kez ekildikten sonra 5-7 yıl boyunca verimli olarak kullanılabilir, Yonca, hayvancılıkta ve tarımda önemli bir yere sahiptir. Süt sığırları, koyun ve keçi gibi hayvanların beslenmesinde kullanılır.
  • Yonca ayrıca yeşil gübre ve örtü bitkisi olarak da kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN