Emine Erdoğan'a ABD'de İnsani Yardım Liderliği Ödülü

Emine Erdoğan'a ABD'de İnsani Yardım Liderliği Ödülü

New York, Zürih ve Hong Kong'da merkezi bulunan "Global Hope Coaliation" (Küresel Umut Koalisyonu), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, "İnsani Yardım Liderliği Özel Ödülü" ve Türk iş kadını "Turkey One" Derneğinin Kurucu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'a "Hayırseverlikte Liderlik" ödülü verdi.

NEW YORK (KARAR) -  Selçuk Acar - New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'nun üst düzey oturumları devam ederken, başkanlığını BM Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) eski Başkanı Irina Bokova'nın yaptığı "Küresel Umut Koalisyonu"nun 2018 ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen törende, Emine Erdoğan, "Küresel Mülteci Krizine ve Zenefobya'ya (Yabancı Düşmanlığı) karşı" mücaledeki liderliğiyle ödüle layık görülürken, Demet Sabancı Çetindoğan da "Hayırseverlikte Liderlik" ödülünün sahibi oldu.

Emine Erdoğan adına ödülü, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet alırken, Çetindoğan ve Erdoğan'ın ödülünü İran asıllı İngiliz Profesör Prof. Dr. Nasser D. Khalili takdim etti.

18-09/29/emine-ice1.jpg

Ödül gecesinde Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essibsi, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da ödül alan isimler arasında yer aldı.

Dünya genelinden üst düzey katılımın olduğu törende, BM Terörle Mücadele Ofisi'den sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Ivanovich Voronkov ve Soykırımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adama Dieng, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yöneticisi Ninette Kelley ve Metropolitan Müzesi eski Başkanı Emily Rafferty de katılarak birer konuşma yaptılar.

Demet Sabancı Çetindoğan ödülle ilgili Karar'a yaptığı açıklamada, "Dünya barışı için bir çok ülkede lise ve üniversitede okutulmasını düşündüğüm 'Çok Kültürlülük Demokrasi Dersi' (Multicultural Democracy Lesson) ile ilgili bir dosya hazırladım. Umuyorum ki yakında hayata geçer. Türkiye'deki 10 üniversiteden desteğiyle hazırladım bu dosyayı." ifadelerini kullandı.

"One Turkey" Derneğinin kurucu Başkanı olarak derneğin "Mozaik Yolu" projesi nedeniyle ödül törenine davet edilen Demet Sabancı Çetindoğan, törene derneğin Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte katılmıştı. Tören öncesinde davetlilere hitap eden Ortaylı, derneğin "Mozaik Yolu" projesi hakkında bilgi vermişti.

PROF. AYBET: TÜRKİYE MAZLIMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Prof. Dr. Aybet de törende yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Suriyeli, Kürt, Arakanlı ve diğer mültecilere yönelik insani faaliyetlerine değinirken, Türkiye’nin insani yardım konusunda dünyada ilk sırada olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da resmi ziyarette bulunması nedeniyle törene katılamayan Emine Erdoğan, twitter üzerinden yaptığı açıklamda, "Bu anlamlı ödüle layık gören herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum. Türkiye mazlumların sesi olmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.

FRANSA'DAJİ "SPIDERMAN" DE ÖDÜL ALDI

Gecede ödül alanlar arasında, Fransa'nın başkenti Paris'te, balkondan sarkan bir çocuğu binaya tırmanarak kurtaran ve bu davranışından dolayı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Elysee Sarayı'nda ağırladığı sosyal medyada "Spideman" olarak anılan Malili göçmen Mamoudou Gassama da yer aldı.

Küresel Umut Koalisyonu, 2016 yılından bu yana kültürlerarası ilişkilerin geleceğini tehlikeye atan ve kültür ikonlarını telafi edilemez bir şekilde yok eden, nefret ve bağnazlığı yayan, zamanımızın en büyük tehlikelerinden olan aşırıcılığa karşı mücadele amacıyla uluslararası ödüller veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN