Esed Astana'da anlaşmanın olacağını açıkladı

Esed Astana'da anlaşmanın olacağını açıkladı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, "Astana'da terörist gruplarla ateşkesi görüşüp bir mutabakat anlaşmasına ulaşılacağına inanıyoruz" dedi. ABD'nin de davet edildiği görüşmelerde Türkiye muhalifler adına, Rusya ise rejim için garantör rolü üstlenecek.

Esad'tan Astana görüşmeleri ile ilgili son dakika açıklaması... Japon medyasına konuşan Beşar Esad, Astana'daki amacın terörist grupları ateşkes ve çözüm sürecine dahil etmek olduğunu belirtti. Esad, görüşmelere hangi tarafların katılacağının netleşmediğini ve bu sebeple siyasi bir diyaloğa girilmesinin kesin olmadığını söyledi.

ABD DAVETLİ DEĞİL

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimiyle düzenlenecek görüşmelerde Esad rejimi ve silahlı muhaliflerin bir araya gelmesi planlanıyor. ABD'nin de davet edildiği görüşmelerde Türkiye muhalifler adına, Rusya ise rejim için garantör rolü üstlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN