Etiyopya'da inşaat halindeki binada göçük meydana geldi

Etiyopya'da inşaat halindeki binada göçük meydana geldi

Etiyopya'da inşaat halindeki bir binada meydana gelen göçükte 4 işçi yaşamını yitirdi.

Addis Ababa Yangın ve Acil Durum Önleme ve Kurtarma Ajansından alınan bilgiye göre, başkent Addis Ababa'da yapımına devam edilen bir binanın çökmesi sonucu 4 işçi göçük altında kaldı.

Ajansın Kamu İlişkileri Uzmanı Negatu Mammo, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamasında, inşaatta 10 işçinin çalıştığını, 6'sının binanın yıkıldığını fark ederek kaçtığını ve kurtulduğunu söyledi.

Dün öğle saatlerinde acil durum çağrısı alarak olay yerine geldiklerini belirten Mammo, yaşamını yitiren 4 işçinin cansız bedenlerine uzun süren çalışmaların ardından ulaşılabildiğini anlattı.

6 AYDA 25 İŞÇİ

Göçük altında kalan işçilerin ailelerine herhangi bir tazminat ödenmediğini hatta ailelerden özür dahi dilenmediğini kaydeden Mammo, son 6 ayda başkentteki inşaat kazalarında 25 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mammo, "Şehirde sıklıkla bu tür olaylar meydana geliyor. Ancak olay yerinde inşaat sahipleriyle karşılaşamıyoruz." dedi. Nüfusun 3 milyonu geçtiği Addis Ababa'nın birçok bölgesinde göçe ve ekonomik gelişmeye bağlı olarak inşaat sayısı da her geçen gün artıyor. Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı inşaatlarda çoğunlukla kadınlar ve çocuklar çalıştırılıyor.

ADDİS ABABA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN