Gazze'de can kaybı 33 bin 797'e yükseldi

Gazze'de can kaybı 33 bin 797'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 33 bin 797'ye yükseldiğini açıkladı. Son 24 saatte ise 68 kişinin daha hayatını kaybettiği ve 94 kişinin yaralandığı belirtildi. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin ise cenazelere ulaşmasının engellendiği vurgulandı.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların yıkıcı etkileri devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 192 gündür devam eden saldırıları sonucunda 33 bin 797 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Son 24 saat içerisinde yaşanan olaylarda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 68 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 94 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Bu son bilgilerle birlikte, saldırıların başladığı tarihten itibaren yaralı sayısının 76 bin 465'e yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Bu durumun ölü sayısının tam olarak belirlenmesini zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Gazze Şeridi'ndeki insani krizin derinleştiği ve acil uluslararası yardıma ihtiyaç duyulduğu bir kez daha vurgulanırken, İsrail'in saldırılarını derhal sonlandırması çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN