Güney Kore'den 'Kuzey' iddiası: Çocuklar 'korkunç' insan hakları ihlallerine maruz kalıyor

Güney Kore'den 'Kuzey' iddiası: Çocuklar 'korkunç' insan hakları ihlallerine maruz kalıyor

Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Hwang Joon-kook, Kuzey Kore'deki çocukların "korkunç" derecede insan hakları ihlallerine maruz kaldığını söyledi. Silahlı Çatışmalar ve Çocuklar" konulu toplantıda konuşan Hwang, Güney Kore dizileri gibi nedenlerle idam edilen Kuzey Koreli çocukların durumuna dikkat çekti.

Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Hwang Joon-kook, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin New York'ta düzenlediği "Silahlı Çatışmalar ve Çocuklar" konulu toplantısında konuştu. Hwang, Kuzey Kore'deki çocukların "korkunç" derecede insan hakları ihlallerine maruz kaldığını belirtti.

Özellikle Güney Kore dizileri gibi nedenlerle idam edilen Kuzey Koreli çocukların durumuna dikkat çeken Hwang, bu durumun vahametine vurgu yaptı. Ayrıca, Kuzey Kore'deki siyasi mahkumların ailelerinin tutuklanması, toplu cezalandırma ve çocuk işçi kullanımı gibi sorunları da dile getirdi.

Hwang, Kuzey Kore'deki çocukların ciddi bir insani krizle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, bu durumun altında Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik programlarında ilerlemeye devam etmesi ve liderlerin kaynakları lüks harcamalarla israf etmesinin yattığını ifade etti.

Kuzey Kore'deki çocukların yetersiz beslenmeden dolayı gelişim geriliği yaşadığını belirten Hwang, BM Çocuk Fonu'nun verilerine göre bu oranın yüzde 17 olduğunu aktardı.

Ayrıca, Hwang, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınadı ve World Central Kitchen'ın Gazze'deki çalışanlarının ölümüyle sonuçlanan saldırıya dikkat çekti. Son olarak, Güvenlik Konseyi'nin insani yardıma erişimin engellenmesine sıfır tolerans göstermesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN