Guterres, İsviçreli diplomatı Mynamar Özel Temsilcisini atadı

Guterres, İsviçreli diplomatı Mynamar Özel Temsilcisini atadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre'nin Almanya Büyükelçisi Christine Schraner Burgener'i BM'nin Myanmar Özel Temsilcisi olarak atadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric'in dünkü açıklamasına göre atamayla ilgili resmi açıklama "önümüzdeki günlerde" yapılacak.

Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) karşı işlenen cinayetler ve insan hakları ihlallerini BM, ABD, İngiltere ve bir çok ülke etnik temizlik olarak nitelendirirken, baskı ve şiddet yüzünden 700 binden fazla Rohingya, oldukça ağır şartlar altında komşu ülke Bangladeş'e sığınmak zorunda kaldı.

BM Genel Kurulu İnsan Hakları Komitesi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) da desteğiyle Arakanlı Müslümanlarla ilgili yapılan, Çin, Rusya, Filipinler, Vietnam ve Laos'un katılmadığı oylamada alınan kararda, BM Genel Sekreteri Guterres'den Myanmar için özel bir temsilci görevlendirmesi isteniyordu. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in çağrılarına rağmen atama bugüne kadar yapılamamıştı.

Aralık 2017'de İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) da desteğiyle BM Genel Kurulu İnsan Hakları Komitesi'nde onaylanan ve daha sonra BM Genel Kurulu'nda Çin, Rusya, Suriye, Filipinler, Vietnam ve Laos'un "hayır" oyu kullandığı oylamada kabul edilen kararda, BM Genel Sekreteri Guterres'den Myanmar için özel bir temsilci görevlendirmesi isteniyordu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in çağrılarına rağmen atama bugüne kadar yapılamamıştı. İsviçreli Büyükelçi Burgener, Almanya'dan önce, 2009-2015 yılları arasında Tayland'ta görev yaparken eşi de İsviçre'nin Kamboçya, Laos ve Myanmar büyükelçiliği yaptı.

İsviçreli Büyükelçi Burgener, Almanya'dan önce, 2009-2015 yılları arasında Tayland'ta görev yaparken eşi de İsviçre'nin Kamboçya, Laos ve Myanmar büyükelçiliği yaptı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN