Her Firavun’a bir Musa

Her Firavun’a bir Musa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’de Amerika’nın tehdit ve şantajlarına rağmen alınan Kudüs kararının Müslümanlar için bir kırılma noktası olduğunu belirterek ‘Elde edilen bu sonuç hepimizin ortak zaferidir. Birbirimize daha çok kenetleneceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun Sudan ayağında kendisine fahri doktora takdim edilmesi sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Amerikan yönetimin Kudüs kararı karşısında tüm Müslümanların sergilediği uhuvvet kırılma noktası olmuştur. Müslümanlar olarak birbirimize daha çok kenetleneceğimize inanıyorum” dedi. Hartum Üniversitesi tarafından hukuk alanında fahri doktora ünvanı verilen Erdoğan, Müslümanların son yıllarda büyük bir türbülansın içinden geçtiklerinin görüldüğünü vurgulayayarak şunları söyledi: “Suriye’den Irak’a, Libya’dan Mısır’a, Yemen’den Körfez Bölgesi’ne kadar birçok ülke sancılı ve sıkıntılı günler yaşıyor. Şimdi İsrail devlet terörü uygulamıyor mu? Onunla beraber hareket edenler devlet terörü uygulamıyor mu? Bunu acaba biz görüyoruz da Batı dünyası bunları görmüyor mu? Görüyorlarsa niçin sessiz kalıyorlar?” 

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ifadesini kullanan Erdoğan, Amerikan yönetiminin Kudüs kararı karşısında tüm Müslümanların ve insanlığın sergilediği uhuvvetin bu anlamda kırılma noktası olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: BM’deki  Genel Kurul sürecinde ise 128 ülke yapılan şantaj ve tehditlere rağmen karar tasarısı lehine oy kullandı. Fakat Amerika yanında sadece 8 ülke buldu. Onlar da nüfusu 15 bin, 20 bin, 25 bin, 30 bin olan ülkecikler. Nereden nereye? Böylece Amerika’nın Kudüs’ün İsrail’i başkenti olarak tanıma kararının hukuksuzluğu tüm dünya tarafından kabul edilmiş oldu. Amerika’nın kararını açıklamasından sonraki 15 gün içinde elde edilen bu sonuç şüphesiz, hepimizin ortak zaferidir. Bu tablo bir ve beraber hareket edince neleri başarabileceğimizin en güzel ifadesidir. Bu vesileyle bugün Hartum’dan bu 128 ülkenin tüm liderlerine, yönetecilerine şahsım, milletim İslam dünyası olarak teşekkür ediyorum.”   

Afrika’nın yaşadığı acıların son bulacağını söyleyen Erdoğan, “Allah’ın izniyle gelecek, bu asrın sonunu bulmadan Afrika kıtasının olacaktır. Yeter ki dik duralım, yeter ki gayret edelim, yeter ki eğilmeyelim. Kudüs meselesinde eğilmediğimiz gibi” dedi. Sömürgecilerin oyununa gelmeleri durumunda kaybedeceklerini belirten Erdoğan, “Sırf belli güçler istiyor diye sırtımızı kardeşimize dönersek, onu kendimize düşman görürsek o zaman uçuruma doğru yuvarlanmış oluruz. Buna karşılık dayanışma içinde olursak, birbirimize kenetlenirsek o zaman da üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur” şeklinde konuştu.

SEVAKİN ADASI’NI BİZE TAHSİS EDİN

Erdoğan, Osmanlı Devleti’nin Habeş Eyaleti valilerinin ikamet adresi olan Sevakin Adası için, “Bize belli bir süre tahsis etseniz de yeniden inşa ve ihya etsek. Ömer El-Beşir kardeşim ‘tamam’ dedi. Burayı ihya etmekle Batı’ya ‘‘Siz geldiniz yerle bir ettiniz. Bu bizim sakalımızı tıraş etmeye benzer. Unutmayın ki biz burayı öyle bir inşa ve ihya edeceğiz ki kesilen sakal çok daha gür biter, siz bunu göreceksiniz’ cevabını vermiş olacağız” dedi.

ER YA DA GEÇ BİR MUSA ÇIKAR

Hartum Üniversitesi’ndeki fahri doktora takdim törenine gelişinde öğrencilerin “Dik dur eğilme, bu millet seninle” tezahüratlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Afrika’daki Batı sömürgeciliğine özel bir yer ayırdı. Erdoğan şunları söyledi: Bir damla petrolü, bir damla kandan daha kıymetli gören sefil anlayış kaynaklarımızı daha kolay sömürmek, zenginliklerimizi daha kolay gasbetmek için bizi birbirimize kırdırıyor. İrlandalı bir yazar şöyle bir tespitte bulunuyor; ‘Kan kokusu almış bir köpek balığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış emperyalistlerdir.’ Biz biliyoruz ki mazlumların ahı asla yerde kalmaz. Yine biliyoruz ki zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Er ya da geç her Firavun’un karşısına, ‘Zulüm düzenini yerle yeksan edecek bir Musa çıkar.’ Burada mesele, Müslümanlar olarak bizlerin basiret ve ferasetle hareket etmesidir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN