Hillary ‘tahta çıktı’ Trump’ı topa tuttu

Hillary ‘tahta çıktı’ Trump’ı topa tuttu

Seçimlerde Trump’ın gerisinde kalan Cilnton, yeni kitabında kendisini Game of Thrones dizisindeki kraliçe Cersei Lannister’a benzetti. Yapımda ‘utanç yürüyüşü’ yapan Lannister gibi kendisinin de Trump taraftarları tarafından aşağılandığını savundu.

ABD’de 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday olan Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton, Donald Trump’a neden kaybettiğini anlattığı yeni kitabında kendisini Game of Thrones (Taht oyunları) dizisinin hırslı ve ihtiraslı karakteri kraliçe Cersei Lannister ile karşılaştırdı.

Clinton, Game of Thrones’ta ‘dindar fanatikler’ tarafından cezalandırılan ve ‘utanç yürüyüşü’ yapan Lannister ile kendisini kıyasladı. Clinton ‘What Happened’ (Ne Oldu) adlı kitabında “Trump’ın mitinglerinde kalabalıklar, sayamadığım kadar çok hapse atılmam çağrısında bulundu” ifadelerini kullandı.

17-09/14/15krr10-cercei.jpg

Cersei Lannister

Lannister’a “Utanç, utanç” diye bağrıldığını gibi kendisinden de “Suçlu, suçlu” diye söz edildiği aktaran Clinton “Siyaset bir kadın için kolay değildir ancak şunu söylemek de haksız sayılmam ki bana yöneltilen ağır eleştiriler ayrı bir boyuta vardı” dedi.

Trump destekçilerinin kendisine yönelik nefretini ‘hayret verici ve korkutucu’ olarak tanımlayan Clinton, dışişleri bakanıyken ‘Amerika’nın en takdir edilen devlet memuru’yken nasıl bir ‘şeytana’ dönüştüğünü merak ettiğini ifade etti. “Başkan ve yönetiminin, demokrasi için açık ve mevcut bir tehlike oluşturduğunu düşünüyorum” diyen Clinton, Trump için “Olgunlaşmamış, zayıf dürtülü, niteliksiz ve reaktif” yorumunu yaptı.

TRUMP: SAHTEKAR CLİNTON KENDİNİ SUÇLAMIYOR 

ABD Başkanı Donald Trump, Hillary Clinton’un eleştirilerine, Twitter üzerinden cevap verdi. Trump “Sahtekar Hillary Clinton, seçim kaybı için herkesi (ve her şeyi) suçluyor ama kendini suçlamıyor. Tartışmaları kaybetti ve yönünü kaybetti!” ifadelerini kullandı. Clinton’un kendi destekçileri için 2016’da kullandığı “zavallılar” ifadesini tırnak içinde kullanan Trump “’Zavallılar’ Hillary’ye musallat olmak üzere geri döndü. Onlar, duygularını yalın ve yüksek sesle ifade ediyorlar. O çok para harcadı ama sonunda maçı alamadı” değerlendirmesini yaptı. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN