İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Dünyaya 10 Trump da gelse bunlar geri alınamaz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Dünyaya 10 Trump da gelse bunlar geri alınamaz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmayı bozma ihtimaline karşı, "Dünyaya 10 Trump da gelse bunlar geri alınamaz" dedi.

Tahran Üniversitesinde konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile nükleer anlaşmayı bozabileceğine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Ruhani, "Nükleer müzakerelerde ve vardığımız anlaşmada geri dönülemez menfaatler elde ettik. Ne Trump, ne de bir başkası bunu geri döndüremez. Dünyaya 10 Trump da gelse bunlar geri alınamaz" dedi.

EN KÖTÜ ANLAŞMA

İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) tarafından 2015’te imzalanan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden beri Trump’ın en çok itiraz ettiği konulardan biri olarak dikkati çekiyor. Trump göreve geldikten sonra da birçok konuşmasında İran’la nükleer anlaşmayı "ABD tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri" olarak nitelendirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN