Irma kasırgası Florida eyaletine ulaştı, 6,3 milyon insan tahliye edildi

Irma kasırgası Florida eyaletine ulaştı, 6,3 milyon insan tahliye edildi

Karayipler ve Küba'da 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası Florida eyaletine ulaştı. Ulusal Kasırga Merkezi Irma Kasırgası'nın saatte 25 kilometre hızla Florida'nın Key West adasına giriş yaptığını açıkladı. Florida valisi 'Acilen burayı terk edin. Yoksa öleceksiniz' açıklaması yaparak 6,3 milyon insan bölgeden tahliye edildi. Kasırgada iki kişinin hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Irma Kasırgası'nın Florida'nın güney kıyılarını vurması artık an meselesi. Günlerdir kasırgaya karşı önlem alan ABD kıyılarında su seviyesi gittikçe artıyor. Florida'da dalga bou 4,5 metreye ulaştı. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters, Florida'da iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

TRUMP: TANRI HERKESİ KORUSUN

ABD Başkanı Donald Trump Florida kıyılarına ulaşan Irma Kasırgası ile ilgili Amerikalıları bu sözlerle uyardı.

17-09/10/flor2.jpg

BURAYI TERK EDİN, HAYATTA KALAMAZSINIZ

Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Florida valisi dün yaptığı açıklamada 'Burayı hemen terke edin. Hayatta kalamazsınız' uyarısını yapmıştı.

ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi.

17-09/10/flor3.jpg

Kasırganın şiddeti kategori dörde yükseltildi. Irma'nın ilk olarak Florida'nın Key West adasını etkisi altına alması bekleniyor. Dün gece 200 binden fazla eve elektrik verilemedi.

MİAMİ'DE UYARILARI CİDDİYE ALMAYANLAR VAR

Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var. Haber ajanslarıan yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

17-09/10/flor4.jpg

Kasırga hafta içinde Karayipler'de 26 can kaybına neden olmuştu. Karayipler'in ardından Küba sahillerini vuran Irma Kasırgası Küba'da büyük hasar yarattı. Küba'nın kuzey sahilerindeki oteller bomboş kaldı.

BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN ETKİLENDİ

Eyalette şu ana kadar 200 binden fazla hane elektrik kesintilerinden etkilendi.

Eyalette kalanlara da evlerinin iç odalarında durmaları ve camlara yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kasırganın en çok Tampa ve St Petersburg gibi batı kentlerini etkilemesi bekleniyor. Yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Tampa Körfezi bölgesi 1921'den bu yana büyük kasırgalardan etkilenmemişti. Florida eyaletinde yaklaşık 50 bin kişi kurulan barınaklara yerleşti. Yerel medya, bazı bölgelerdeki barınaklarda yaşanan yoğunluktan ötürü bazı kişilerin geri çevrildiğini yazdı.

17-09/10/flor5.jpg

ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

ABD tarihinin en büyük tahliyelerine neden olan İrma Kasırgası etkisini göstermeye başladı.

Küba'nın kuzey kıyılarından sonra bugün sabahın erken saatlerinde Florida'da yıkıcı rüzgarlar ve hayati tehlike oluşturan İrma kasırgasının saat 02:00'da Key West bölgesine ulaştığı belirtiliyor. ABD Kasırga merkezi bu sabah saatlerinde İrma kasırgasının etkisini göstermeye başladığını duyurdu.

Kasırganın, Florida'nın güney-güneydoğusunda, saatte yaklaşık 115 km. hızla 4. kategoride ilerlemeye devam ettiği kaydedildi.

Karayipler'de en az 22 kişinin öldüğü Irma kasırgasının, Florida için hayatı tehdit eden bir tehlike olduğu ve ABD hükümetine milyarlarca dolar zarar verecek doğal bir felakete neden olabileceği belirtiliyor.

Miami kentinde bugün sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Elektrik kesintilerin yaşandığı ve 260 bin kişiye elektrik verilemediği açıklandı. İrma kasırgası'nın Key West ve Miami kentlerinde etkili olmaya başladığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN