İsrail'den TRT Arapça ekibine Gazze'de saldırı! Yaralılar var

İsrail'den TRT Arapça ekibine Gazze'de saldırı! Yaralılar var

İsrail, bayram da dinlemiyor... Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalayan İsrail ordusunun saldırısında aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, saldırıda TRT Arabi ekibinden kameraman Sami Şahada'nın ayağını kaybettiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimine dün "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını duyuran İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. TRT Arapça'nın kameramanı Sami Şahade'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı.

23.jpeg

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, İsrail'in Nuseyrat Kampı'na düzenlediği hava saldırısında TRT Arabi ekibinden kameraman Sami Şahada'nın ayağını kaybettiğini, muhabir Sami Berhum'un durumunun iyi olduğunu bildirdi.

yeni-proje-2-001.jpg

'KAMERAMANIMIZ AYAĞNI KAYBETTİ ŞU AN AMELİYATTA'

Sobacı, sosyal medya hesabından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki mülteci kampını bombalamasıyla ilgili, şu bilgileri paylaştı:

"Katil İsrail, Nuseyrat Kampı'nda TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum'un durumu çok şükür iyi. Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum."

'TEK AYAK OLSAM DA...'

İsrail'in saldırısı sonucu ayağı ampute edilen TRT Arabi kameramanı Sami Şahada yaptığı ilk açıklamasında, "Tek ayak olsam da baston ile kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN