İşsizlik, İtalyan gençleri ana kuzusu yaptı

İşsizlik, İtalyan gençleri ana kuzusu yaptı

İtalyan erkekler yetişkinliğe erseler de annelerinden kopamıyor. Yapılan araştırmalara göre, ebeveynleriyle yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkesi İtalya. Bu durumun nedeninin ülkede giderek artan işsizlik oranları olduğu düşünülüyor.

Gençler arasında işsizliğin yüzde 40’lara vardığı İtalya’da erkekler ana kuzusu oldu. Maddi sıkıntılar nedeniyle ayrı ev tutamayan İtalyan erkekleri annelerinin yanında yaşamak zorunda. Popüler kültürde sıklıkla “ana kuzusu” yakıştırması yapılan İtalyanların bu özelliği bir araştırmayla teyit edildi.

BBC’nin haberine göre, Avrupa Komisyonu’nun istatistik kurumu Eurostat 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırladığı raporda, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.

Araştırma, İtalyan erkek çocuklar arasında “ana kuzuluğu”nun kız çocuklara oranla daha yaygın olduğu da ortaya çıktı. 18-34 yaş arası İtalyanların yüzde 67.3’ü ebeveynleriyle yaşamaya devam ediyor. Evden ayrılmayan İtalyan erkeklerinin oranı yüzde 73.6’yı bulurken kız çocuklarda bu oran yüzde 60.7’de kalıyor. İtalya’yı bu dalda geçen tek ülke ise yüzde 69.6 ile Slovakya ancak Slovakya’da 2010-2015 arası bu eğilim azaldı. İtalya’da ise 5 yılda yaklaşık yüzde 6’lık artış görüldü. Anne babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranı İtalya’da 2010’da yüzde 61.4’ken bu oran 2015’te yüzde 67.3’e ulaştı. Genç yetişkinlerin aileleriyle yaşadığı üçüncü ülke de yüzde 66.1 ile Malta oldu. Danimarka, Finlandiya ve İsveç ise bağımsız gençlerin ülkesi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN