KDP ile PKK savaşın eşiğine geldi

KDP ile PKK savaşın eşiğine geldi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Molla Bahtiyar, Irak'ın Süleymaniye kentinde yapılan toplantıda KDP'ye bağlı Peşmerge güçleriyle PKK militanlarının çatışmanın eşiğine geldiğini söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Molla Bahtiyar, pazartesi günü Süleymaniye’de, IŞİD ile savaş konusunun ele alındığı toplantıda, pazar günü, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile PKK güçlerinin savaşın eşiğine geldiğini söyledi.

Bahtiyar, bu gerilim konusunda detay vermese de iki parti arasındaki ilişkiler bir süredir gergin.

KDP Başkanı Mesut Barzani, Sincar kentinin kurtarılmasının ardından PKK’nın bu gelişmede oynadığı rolü inkar etmişti.

Bu sözler PKK liderlerinin tepkisini çekmişti. PKK / KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, PKK’ya bağlı basına verdiği demeçte “Barzani'nin sözlerini gerçekçi bir analizden uzak buluyoruz” demişti.

PKK: IŞİD'in soykırım yapmasını biz engelledik

Ok, “Barzani’nin değerlendirmeleri ve analizleri doğru olmadığı gibi bunların Kürt milletine hiçbir faydası da yok çünkü Kürtler ve bütün dünya, Sincar kentinde IŞİD’in soykırım yapmasını engelleyenin bizim güçlerimiz olduğunu biliyor. Şu an iki bin PKK'lı Sincar’da bulunuyor. IŞİD ile yapılan savaşta ve Sincar kentinin savunmasında şu ana kadar 200 üyemizi kaybettik” dedi.

Yezidilerin diğer güçlere güvenmediğine işaret eden Ok, “En iyi çözüm yolu, Yezidilerin kendi bölgelerinin yönetimini kendilerinin üstlenmesidir” ifadelerini kullandı.

Sincar kentinin kurtarılmasından sonra Mesut Barzani liderliğindeki KDP ile PKK arasında gerilim tırmandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN