Kendini kaçırmaktan suçlu bulundu

Kendini kaçırmaktan suçlu bulundu

26 yaşındaki Jessica Nordquist’in senaristlere taş çıkaracak planı hapis cezasıyla sonuçlandı. Erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra çalıştığı şirketin müşterilerine tecavüze uğradığına dair mesajlar gönderen, internetten hamile göbeği satın alıp gebe kaldığını iddia eden Nordquist, son olarak da kaçırıldığına dair dört bir yana mail gönderince hapsi boyladı.

İngiltere’de Jessica Nordquist isimli 26 yaşındaki kadın, eski erkek arkadaşına yaptıklarından ve hatta en sonra kendi kendini kaçırma olayını organize etmesinden dolayı dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Jessica Nordquist geçen yıl Temmuz ayında meslektaşı Mark Weeks ile tanıştığı sırada Londra’daki bir halkla ilişkiler şirketinde çalışıyordu. İkilinin ilişkisi sona erdikten sonra ABD vatandaşı Nordquist, Weeks’e karşı bir istismar kampanyası başlattı. Çalıştığı şirketin müşterilerine Week’i tecavüzle suçlayan mesaj göndermek ve benzer iddiaları çevrimiçi yayınlamak için en az 20 Instagram hesabı oluşturdu. Ayrıca çalıştığı şirketin tecavüz olayının üstünü kapattığına dair iddialarda da bulundu. Bu arada Amazon’dan hamile göbeği satın aldı ve sekiz haftalık hamile olduğunu iddia etti. Çift daha sonra kürtaj için kliniğe gittiklerinde genç kadının hamile olmadığı ortaya çıkınca “Düşük yaptım” dedi.

Bu arada Nordquist’in garip davranışları geçen nisan ayında sona ererken bu kez tuhaf bir kaçırma olayı gündeme geldi. Nordquist’in ailesine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına gönderilen e-mail’de genç kadının kaçırıldığı belirtiliyordu. Bir grup hacker tarafından gönderildiği iddia edilen maile Nordquist’in yatağa bağlı fotoğrafları eklenmişti. Yapılan araştırma sonucu polis Nordquist’i güvenli ve iyi bir şekilde İskoç Dağlık Bölgesi’ndeki Aviemore’da buldu. Karşısında polisi gören genç kadın polise ismini bilerk yanlış söyledi, doktor kontrolüne götürülürken ise iki cep telefonunu ise çöp kutusuna attı.

Tüm bunları neden yaptığı hala anlaşılamayan Nordquist, geçen çarşamba günü Snaresbrook Crown Mahkemesi’nde suçlu bulundu, genç kadına 4.5 yıl hapis cezası verildi. Yargıç Paul Southern, Nordquist’in davranışının çocukluk çağı travmasından kaynaklandığına inandığını söyledi. Southern “Daha önce mahkumiyeti olmayan, zeki, becerikli ve iyi eğitimli bir genç kadınsınız. Kariyerinizi ilerletmek için İngiltere’ye geldiniz ama bu, yaptığınız şey yüzünden kayboldu. Polisin sizi tutukladığında akıl sağlığı değerlendirmesi yaptırmanızı istemesi çok şaşırtıcı değil. Erken travmatik deneyimleriniz rahatsız edici davranışınızı affetmez veya haklı çıkarmaz ancak bunu açıklamaya yardımcı olur” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN