Kenya tarikat lideri 191 cinayetle suçlanıyor

Kenya tarikat lideri 191 cinayetle suçlanıyor

Kenya mahkemesi bugün açlık tarikatının liderini ve düzinelerce şüpheli suç ortağını, Hint Okyanusu yakınlarındaki bir ormanda yaklaşık 200 kişinin ölümüyle ilgili olarak cinayetle suçladı. Kendini papaz ilan eden Paul Nthenge Mackenzie'nin 'İsa'yla tanışmak' için yüzlerce yardımcısını açlıktan ölmeye kışkırttığı iddia ediliyor.

Kenya Mahkemesin'nde bugün farklı dava görüldü. Mahkeme açlık tarikatının liderini ve düzinelerce şüpheli suç ortağını, Hint Okyanusu yakınlarındaki bir ormanda yaklaşık 200 kişinin ölümüyle ilgili olarak cinayetle suçladı.

AFP’de yer alan habere göre, Kendini papaz ilan eden, halihazırda terörizm ve insan öldürmenin yanı sıra çocuklara işkence ve zulümle suçlanan Paul Nthenge Mackenzie'nin, 'İsa'yla tanışmak' için yüzlerce yardımcısını açlıktan ölmeye kışkırttığı iddia ediliyor.

AFP'nin incelediği mahkeme belgelerine göre Mackenzie ve diğer 29 şüpheli 191 cinayet suçlamasını kabul etmedi. 31'inci şüphelinin mahkemeye çıkacak akli yeterliliğe sahip olmadığı kabul edildi ve bir ay içinde Malindi Yüksek Mahkemesine dönmesine karar verildi.

Tarikat lideri kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

kenya1.jpg

OTOPSİDE AÇLIKTAN ÖLDÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Mackenzie, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Shakahola ormanında cesetlerin bulunması üzerine tutuklanmıştı. Otopsiler 429 kişinin çoğunun açlıktan öldüğünü ortaya çıkardı.

Ancak aralarında çocukların da bulunduğu diğerlerinin boğulduğu ve dövüldüğü belirtildi. "Shakahola orman katliamı" olarak adlandırılan dava, hükümetin kenar mezhepler üzerinde daha sıkı kontrol ihtiyacının işaretlenmesine yol açtı.

Büyük ölçüde Hıristiyan bir ülke olan Kenya, suçla uğraşan kiliseleri ve tarikatları düzenlemekle mücadele ediyor.

Hükümet rakamlarına göre 53 milyon nüfuslu Doğu Afrika ülkesinde 4 binden fazla kayıtlı kilise bulunuyor.

Kenya'daki dini kurumları düzenlemeye yönelik daha önceki çabalara, kilise ile devletin bölünmesine yönelik anayasal güvenceleri baltalamaya yönelik girişimler nedeniyle şiddetle karşı çıkılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN