Kırım Türklerinin lideri Mustafa Kırımoğlu da katıldı: Zelenskiy Müslüman askerlerle iftarda buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin Müslüman topluluğunu onurlandıran bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Kiev'de, Kırım Müslümanları Dini İdaresi'nin mekanında gerçekleştirilen iftar; ülkenin ordusunda hizmet veren Müslüman askerler, Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ve birçok yüksek rütbeli devlet yetkilisinin yanı sıra çeşitli ülkelerden diplomatik misyon temsilcilerini bir araya getirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kırım Türklerinin lideri Mustafa Kırımoğlu’nun da davet edildiği bir iftar düzenledi. İftara, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirilo Budanov'un da aralarında bulunduğu önemli isimler katıldı. Öte yandan Türkiye, Türkmenistan, Filistin, Özbekistan, Mısır, Libya, Pakistan, Endonezya, Güney Afrika, Azerbaycan, Cezayir, Sudan, Katar, Irak ve Kırgızistan'dan diplomatik temsilciler de yer aldı.

screenshot-12.jpg

Zelenskiy iftar programında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl başlatılan bu yeni geleneğin önemine değindi ve birlik mesajları verdi. Cumhurbaşkanı, "Devletimizin siyasi liderliği, askeri komutanlar, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileri, Kırım Tatar Milli Meclisi ve diplomatik birlikler hep birlikte. Bugün burada aynı ortamda bir arada olduğumuz için çok mutluyum. Birlik her zaman önemlidir. Özellikle de hayatlar, savaşın ve kötü saldırıların gölgesindeyken birlik önemlidir." dedi.

basliksiz-2a.jpg
Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu

Ayrıca Zelenskiy, Ukrayna'nın savunma ve güvenlik güçlerinde görev yapan Müslüman askerlerin cesaretini ve özgürlük mücadelesini takdir ettiğini belirterek, onlara teşekkürlerini iletti. Müslüman askerlere özel olarak ödüller de takdim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN