Kritik görüşme sonrası Lavrov açıklama yaptı: Tüm konular üzerinde anlaştık

Kritik görüşme sonrası Lavrov açıklama yaptı: Tüm konular üzerinde anlaştık

Antalya'daki Suriye konulu üçlü zirve sonrasında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Faydalı bir görüşmeydi. Taraflar tüm konular üzerinde anlaştı" dedi. Lavrov, Suriye’deki gerilimi azaltma bölgeleri konusunun genelkurmay başkanları arasında ayrı bir toplantıda ele alınacağını açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Kasım'da Soçi'deki görüşmesi öncesi Antalya'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu:

Toplantı faydalı oldu, taraflar tüm konularda anlaşmaya vardı.

"SURİYE'DEKİ GERİLİM AYRI TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK"

Rusya, Türkiye ve İran askeri yetkilileri, Suriye’deki gerilimi azaltma bölgeleri konusunda sürekli olarak temas halinde.
Suriye’deki gerilimi azaltma bölgeleri konusu, Rusya, Türkiye ve İran Genelkurmay Başkanları arasında ayrı bir toplantıda ele alınacak.

Rusya, Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları toplantısında Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne Kürtlerin katılımı konusu ele alındı.
BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı Kararı’nda belirtilen görevlerin üstesinden gelmek üzere en uygun koşulları oluşturmak için Astana sürecinin nasıl güçlendirileceği konularında devlet başkanlarımızı bilgilendireceğiz.

Detaylara giremem. Bizim önerilerimiz liderlerimizin bilgisine sunulacak, onlar karar verecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN