Lavrov: Suriye ordusu Halep'teki aktivitelerini durdurdu | Son dakika haberleri

Lavrov: Suriye ordusu Halep'teki aktivitelerini durdurdu | Son dakika haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep'teki aktivitelerini durdurduğunu iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep'teki aktivitelerini durdurduğunu öne sürdü. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, ABD'li ve Rus askeri uzmanların cumartesi günü Cenevre'de görüşmek üzere anlaşmaya vardığını ve Halep'teki durumla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtti.

Lavrov ayrıca Halep'te Suriye ordusunun operasyonlarını durdurduğunu ifade etti. 

BEYAZ SARAY: TEMKİNLİ

Beyaz Saray ise Rusya’dan gelen açıklamaya temkinli yaklaştı. Basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, “Başından beri bizim yaklaşımımız, Rusların ne söylediklerini, eylemlerini yakından takip ederek dikkatle dinlemek. Bu açıklama da olumlu bir şeylerin olabileceğini gösteriyor. Ancak bu açıklamaların sahaya yansıyıp yansımayacağını görmek için beklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kremlin Çarşamba günü, muhaliflerin Halep’ten güvenli bir şekilde çıkışını sağlama konusunun hâlâ ABD ile görüşüldüğünü söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD mevkidaşı John Kerry, Çarşamba günü Almanya’nın Hamburg kentinde buluşmuştu.

ESAD: HALEP SAVAŞIN SONU OLACAK

Suriye’nin Halep kentinde büyük bir ilerleme kaydeden rejimin lideri Beşşar Esed, 'Halep zaferi'nin savaşı bitirmek yolunda ‘büyük bir adım’ olacağını söylemiş ancak bunun savaşın sonu anlamına gelmediğini belirtmişti. Esad, muhaliflerin ortaya koyduğu ateşkes önerisini ise reddetmişti.

MUHALİFLER YÜZDE 80'İNİ KAYBETTİ

28 Kasım’dan bu yana rejime karşı art arda yenilgiler yaşayan Halep’teki muhalifler son 10 günde elindeki bölgenin yüzde 80’ini rejime kaptırdı. Rejimin kuşatması altındaki muhalif bölgelerden yoğun sivil kaçışı yaşanmıştı.

Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve 5 buçuk yılını geride bırakan savaşta 300 bin sivilin öldüğü tahmin ediliyor. Suriye nüfusunun yarısından fazla evsiz kaldı.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN