Libya'nın yardım gemisi Filistin için yola çıktı

Libya'nın yardım gemisi Filistin için yola çıktı

İsrail katliamının aylardır devam ettiği Filistin için toplanan yüzlerce tonluk insani yardım malzemelerini taşıyan geminin yola çıktığı bildirildi.

7 Ekim’den bu yana on binlerce Filistinlinin katleden İsrail’in saldırıları birçok ülkeden gelen tepkilere rağmen sürerken, bölgeye bin 200 tonluk insani yardım taşıyan geminin Libya'nın batısındaki Misrata kentinden yola çıktığı ifade edildi.

Misrata Belediyesi’nden yapılan açıklamada, insani yardım malzemesi yüklü geminin önce Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşacağı ardından yardım malzemelerinin kara yoluyla Refah kentinden Gazze'ye giriş yapacağı belirtildi.

LİBYALI EKİPLER GAZZE’YE KADAR GİDECEK

Yardım malzemesi yüklü gemide Misrata Belediyesi ve Libya Kızılayı’ndan ekiplerin bulunduğu ve yardım malzemelerine Gazze'ye ulaşana kadar eşlik edeceği kaydedildi.

Öte yandan, Libya'daki yardım kampanyasını yürüten paydaşlardan Uluslararası Gazze’yi Kurtarma Kampanyası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bin 200 tonun üzerinde yardım malzemesinin toplanmasında Libya'nın başkenti Trablus ile Misrata, Zliten ve Zaviye kentlerindeki sivil toplum kuruluşlarının katkısı bulunduğu aktarıldı.

Libya'da yürütülen yardım kampanyasına Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Misrata Belediyesinin verdiği destekten övgüyle söz edilen açıklamada, Libya Kızılayı ile Mısır Kızılayı’nın yardım malzemelerinin Gazze'ye ulaşması için ilgili tüm prosedür ve düzenlemeleri tamamladığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN