Eurovision’un İsrail ısrarına bir tepki de İngiltere’den

Eurovision’un İsrail ısrarına bir tepki de İngiltere’den

450 sanatçı, İngiltere’nin Eurovision yarışmacısı Olly Alexander’ı Filistin’le dayanışma amacıyla bu yılki yarışmayı boykot etmeye çağırdı.

İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’nda yer almasına bir tepki de İngiltere’den geldi. 450’den fazla sanatçı, kişi ve kuruluş, İngiltere’nin Eurovision yarışmacısı Olly Alexander’ı , Filistin’le dayanışma amacıyla bu yılki yarışmayı boykot etmeye çağırdı. Aktör Maxine Peake ile romancı ve oyun yazarı Sarah Schulman, şarkıcıya Gazze’deki çatışma nedeniyle Mayıs ayındaki yarışmadan çekilme çağrısında bulunan açık mektubun imzacıları arasında yer aldı.

Queers for Palestine tarafından Instagram’da yayınlanan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Müziğiniz aracılığıyla sunduğunuz vizyonu ve herkes için kolektif iyiliğe olan inancınızı paylaşıyoruz. Bu ruhla, Filistinlilerin Eurovision’dan çekilme çağrısına kulak vermenizi istiyoruz. Hesap verebilirliğe bu kadar acil ihtiyaç duyulan bir dönemde İsrail’in Eurovision’a katılması, savaş suçlarını ve insanlığa karşı işlediği suçları mümkün kılacak ve örtbas edecektir.”

Alexander, İngiltere’nin Eurovision yarışmacısı olarak seçilmeden önce Aralık ayında İsrail’i Gazze’de soykırım yapmakla suçlayan Filistin yanlısı bir mektup imzalamıştı. Geçtiğimiz hafta Londra’nın en büyük Eurovision gösterim partisi olan Eurovision Party London, İsrail’in katılımı nedeniyle 2024 organizasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

Eurovision büyük finali 11 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde gerçekleşecek. İsveçli binden fazla sanatçı İsrail’in yarışmaya katılmasının yasaklanması çağrısında bulunurken, Finli bin 400’den fazla müzik endüstrisi çalışanı da İsrail’in yarışmaya katılmasının yasaklanması için bir dilekçe imzaladı. Önceki yıl Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Rusya’yı diskalifiye eden Eurovision yönetimi, bütün çağrılara rağmen İsrail’in yarışmada kalmasında ısrarlı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN