Mısır'da "Türkiye'ye casusluk" suçlamasıyla 29 kişiye gözaltı

Mısır'da "Türkiye'ye casusluk" suçlamasıyla 29 kişiye gözaltı

Mısır'da Türkiye adına casusluk yaptıkları ve terör örgütüne katıldıkları suçlamasıyla Müslüman Kardeşler üyesi 29 kişi başsavcının emriyle gözaltına alındı. Şüphelilerin telefon görüşmelerini kaydederek Türk istihbaratına bilgi aktardıkları ileri sürüldü.

Mısır devlet haber ajansı MENA, Genel İstihbarat Servisi'nden yapılan bir soruşturmanın sonuçlarına göre, bu kişilerin Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketinin tekrar iktidara getirilmesi planı uyarınca telefon görüşmelerini kaydederek Türk istihbaratına bilgi aktardıklarını iddia edildi.

HEM CASUSLUK, HEM DÖVİZ TİCARETİ

Kara para aklama ve lisanssız döviz ticareti yapmakla da suçlanan sanıkların uyrukları belirtilmedi. Şüpheliler aynı zamanda para aklamak ve lisanssız olarak döviz ticareti yapmakla da suçlanıyor.

Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin halk isyanıyla 2012’de devrilmesi sonrası Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mursi ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak iktidara gelmişti.

Ankara ve Kahire arasındaki ilişkiler Mursi'nin 2013 yılında protesto gösterileri üzerine askeri darbeyle devrilmesinin ardından gerilmişti. Mısır, darbenin ardından Müslüman Kardeşler hareketini terör örgütü ilan etti ve üst düzey üyelerinin çoğu tutukladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN