Pedofili çetesini çökerten anneler

Pedofili çetesini çökerten anneler

Endonezyalı anneler, internette faaliyet gösteren bir pedofili çetesine dair haberler görünce harekete geçti. Anneler, çetenin içine sızıp üyeleri nasıl bir bir ifşa ettiğinin film gibi öyküsünü anlattı.

Pek çok anne ve baba çocuklarının komik, şirin veya gurur duyduğu anlarını fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Ama bu fotoğraflar pedofililer tarafından kullanılabiliyor. Bunu ortaya çıkaran ise Endonezyalı anneler... Hikayelerini BBC’den Christine Franciska’ya anlatan anneler adına konuşan 29 yaşındaki Risrona Simorangkir, geçen mart ayında internette çocuk istismarı fotoğrafları paylaşan bir Facebook grubuna dair blog yazısı bulduğunda şoke olduğunu söyledi. Grubun binlerce üyesi olduğunu anlatan Simorangkir “Gruba sadece dört saatliğine üye oldum. Daha fazlasına dayanamadım. İçerik öyle korkunçtu ki anlatamam. Bu paylaşımları yapanlar insan olamaz” dedi. Durumu diğer annelere anlatan Simorangkir, bu konuşmaların ekran görüntülerini aldıklarını; üye profilleri, grubun yöneticileri nin isimleri ve telefon numaralarının hepsini bulup polise bildirdiklerini söyledi.  İhbar sonucu Facebook’un grubu kapattığı belirtilirken, geçen 14 Mart’ta polis olayla ilgili beş şüpheliyi gözaltına almıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN