Rusya'dan Erdoğan'ın Kırım açıklamasına küstah cevap

Rusya'dan Erdoğan'ın Kırım açıklamasına küstah cevap

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak tanımadığı' yönündeki açıklamasına, 'Bu gibi açıklamaların Kırım'ın Rusya'nın parçası olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini' söyledi.

Zaharova'ya haftalık basın toplantısında, Erbil merkezli Kürt televizyon kanalı Rudaw'ın bir muhabiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak tanımadığını söylemesinin, Moskova ve Ankara'nın Suriye'deki işbirliğini etkileyip etkilemeyeceği sordu.

Zaharova soru üzerine, "Herhangi birinin Kırım'ı tanıdığı ya da tanımadığı yönündeki herhangi bir açıklaması, bu kişi her kim olursa olsun, Kırım'ın, Rusya'nın parçası olduğu gerçeğini değiştirmez" ifadelerini kullandı.

Rus Dışişleri Sözcüsü, "Partnerlerimiz birbirinden farklı. Her birinin farklı çıkarları var" dedi.

ERDOĞAN TANIMAYACAĞIZ DEMİŞTİ

Erdoğan mevkidaşı Poroşenko ile birlikte Ukrayna'da düzenlediği basın toplantısında ''Daha 2003 yılında Ukrayna'yı öncelikli ülkelerden değerlendirdik. Karadeniz havzası dâhil olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuları ele aldık. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık ve tanımyacağız'' demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN