Özgürlüğümüzü Türkiye’ye borçluyuz

Özgürlüğümüzü Türkiye’ye borçluyuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle Rusya’nın serbest bıraktığı Kırım Tatarları Milli Meclisi Başkan Yardımcıları Ahtem Çiygöz ile İlmi Ümerov, Türkiye’ye teşekkür etti.

Kırım’da Rus mahkemesinin hapis cezası verdiği Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan yardımcıları Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov, serbest bırakılmaları sürecinde atılan adımlar için Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Önceki gün serbest bırakılarak Türkiye’ye gönderilen Çiygöz ve Ümerov, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendileri hakkında yürütülen müzakerelerden serbest bırakıldıktan sonra haberdar olduklarını dile getiren Çiygöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlarımız Erdoğan ve Petro Poroşenko’nun adımlarını şahsen hissettik. Bu bizden geçerek bütün ülkemize yayıldı çünkü hiç kimse bunun olacağına inanmıyordu. Buraya geldiğimizde Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı’na şahsen şükranlarımızı iletmek istedik ancak yoğun programlarından dolayı buluşma imkanımız olmadı. Biz Kiev’e döndükten sonra en kısa zamanda buraya gelip teşekkürlerimizi şahsen sunmak isteriz.” Türkiye’ye gönderileceğini dün saat 07.00’de öğrendiğini belirten Ümerov, “Bütün bu yaşananlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Kırım Tatar Meclisi’nin adımları sayesinde oldu” dedi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye Kırım konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.

Öte yandan Ümerov ve Çiygöz, büyükelçiliğe gelişlerinde, Kırım Tatar bayrağının asılı olduğu büyükelçilik önünde Sybiha, Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şilit ve Ankara’daki Ukraynalılar tarafından çiçekle karşılandı. KTMM Başkan yardımcıları Çiygöz ve İlmi Ümerov, önceki gün uçakla Ankara’ya gönderilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN