‘Rusya’yla birlikte çalışacağız’

‘Rusya’yla birlikte çalışacağız’

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in ABD’ye karşı yaptığı çıkış ve Rusya’yı ‘dostluk ve ittifak’ içinde olunacak ülkeler arasında saymasının ardından, gözler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in Paris’teki buluşmasındaydı. İki saat 45 dakika süren görüşmenin ardından iki liderin düzenlediği ortak basın toplantısından sıcak mesajlar çıktı.

Suriye’de sahadan bilgi paylaşımı ve terörle mücadelede Rusya ile işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Macron, uluslararası gündemdeki hiçbir önemli sorunun Moskova’nın katılımı olmadan çözülemeyeceğini vurguladı. Putin ise Macron ile ‘terörle mücadele çalışma grubu’ kurulması konusunda anlaştıklarını ifade etti. Uzun süredir Batılı ülkelerle terörle mücadelede bilgi paylaşımına dayalı ortak mekanizmalar kurulması talebini dile getiren Rusya, bu hedefine ulaşmada ilk adımı atmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN