Senegal'deki protestolarda bir öğrenci öldürüldü

Senegal'deki protestolarda bir öğrenci öldürüldü

Senegal'in Saint-Louis kentinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesine karşı dün protesto düzenlendi. İçişleri bakanlığından bugün yapılan açıklamada protestolar sırasında bir öğrencinin öldürüldüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Senegal'in Saint-Louis kentinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesine karşı dün düzenlenen protestolar sırasında bir öğrencinin öldürüldüğü belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre güvenlik güçleri ile protestocular arasındaki çatışmalar Cuma günü Senegal'in başkentini ve diğer şehirleri etkiledi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, öğrenci Alpha Yero Tounkara'nın ölümüyle ilgili kendisine bilgi verildiğini ve olayın soruşturulacağını söyledi ancak suçlananın kendi kuvvetleri olduğunu reddetti. Açıklamada, "Savunma ve Güvenlik Güçleri, ölümün gerçekleştiği üniversite kampüsünde düzeni sağlamak için müdahalede bulunmadı" denildi.

OYLAMA ARALIK AYINA ERTELENDİ

Protestoların bugün devam edip etmeyeceği henüz değil. Güvenlik güçleriyle daha şiddetli çatışmalar yaşanması demokratik geri çekilme korkusunu artıracak.

Parlamento, 25 Şubat'taki başkanlık oylamasına üç haftadan az bir süre kala oylamanın Aralık ayına ertelenmesi yönünde oy kullandı ve Başkan Macky Sall'ın görev süresinin uzatılmasını onayladı. Bu da darbenin vurduğu Batı Afrika'da kalan demokrasilerden birinin tehdit altında olduğu yönündeki endişeleri artırdı.

Anayasal süre olan iki dönem sınırına ulaşan Sall, seçim sürecinin güvenilirliğini tehdit ettiğini söylediği anlaşmazlıklar nedeniyle oylamayı ertelediğini ancak bazı muhalefetin bunu "kurumsal darbe" olarak kınadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN