Sudanlı mültecilere gıda yardımı son buluyor

Sudanlı mültecilere gıda yardımı son buluyor

Çad'daki açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olan yüz binlerce Sudanlı mülteciye gıda yardımı sona eriyor. Dünya Gıda Programı (WFP) yaptığı açıklamada, gıda yardımının daha fazla kaynak sağlanmadan önümüzdeki ay askıya alınacağını söyledi.

Dünya Gıda Programı (WFP) dün yaptığı açıklamada, Çad'daki bazıları açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olan yüz binlerce Sudanlı mülteciye yönelik gıda yardımının, daha fazla kaynak sağlanmadan önümüzdeki ay askıya alınacağını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, yaklaşık bir yıl önce Sudan'da çatışmaların başlamasından bu yana, yarım milyondan fazla Sudanlı mülteci uzun çöl sınırını geçerek Çad'a kaçtı ve ülke şu anda toplamda 1 milyondan fazla mülteciyle Afrika'nın ana mülteci sıcak noktalarından biri haline geldi.

MÜLTECİ ÇOCUKLARIN NEREDEYSE YARISI ANEMİ HASTASI

Ancak WFP, hepsini beslemekte zorlandığını ve birçoğunun zaten öğün atladığını söylüyor. Beş yaşın altındaki Sudanlı mülteci çocukların neredeyse yarısı şiddetli anemiden muzdarip.

WFP'nin Çad Temsilcisi ve Ülke Direktörü Pierre Honnorat, "Birkaç yıl önce düşünülemeyecek şekilde faaliyetlerimizi keserek insanları aç bıraktık. Durumun topyekun bir felakete dönüşmesini önlemek için bağışçılara ihtiyacımız var" dedi. WFP, Çad'dan açlığın kötüleştiği Sudan'ın Darfur'una giden tedarik yolunun da finansman sıkıntısı nedeniyle risk altında olduğunu söyledi.

Daha fazla kaynakla WFP, Çad'daki bazı mülteci popülasyonlarının çamurlu nehirler yüzünden gıda tedarikinden mahrum kalacağı yağmur mevsimi öncesinde gıda stoklarını konumlandırabilecek. WFP önümüzdeki altı ay boyunca desteğin devam etmesini sağlamak için acilen 242 milyon dolar çağrısında bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN