Uganda lideri Museveni’den atama: Oğlu ordunun başına geçti

Uganda lideri Museveni’den atama: Oğlu ordunun başına geçti

Uganda lideri Museveni'nin, daha önce kara kuvvetleri komutanlığı görevinde bulunan oğlu Kainerugaba'yı Uganda Halk Savunma Kuvvetleri Komutanı olarak atadığı kaydedildi.

Ordu kademelerinde yapılan değişimi duyuran Uganda Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin, oğlu Muhoozi Kainerugaba'yı Halk Savunma Kuvvetleri Komutanı olarak atadığı bildirildi.

‘KENYA’YI 2 HAFTADA ALIRIZ’ DEMİŞTİ

Babasından sonra devlet başkanı olacağı tahmin edilen Kainerugaba, Uganda ordusunun Kenya'nın başkenti Nairobi'yi 2 haftada alabileceğine ilişkin sosyal medya hesabından 2022'deki paylaşımı sonrası babası Museveni tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden alınmıştı.

Kainerugaba, son olarak Savunma Bakanlığı başta olmak üzere kilit kurumların güvenliğinden sorumlu Özel Kuvvetler Grubu Komutanı olarak atanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN