Uluslararası Af Örgütü’nden Arakan için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü’nden Arakan için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar ordusu tarafından Arakan’da uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerine derhal son verilmesi için imza kampanyası başlattı.

İki haftadan kısa bir süre içinde 300 bin Arakanlı Müslüman, Myanmar ordusunun saldırıları nedeniyle Bangladeş'e kaçtı. Myanmar güvenlik güçleri tarafından Arakan'da öldürülen sivillerle ilgili her gün yeni bir haberg elirken uydu görüntüleri eyalette tamamen yıkılan ve yakılan köyler olduğunu ortaya koydu.

Balıkçı tekneleriyle Bangladeş'e sığınmak için hayatlarını tehlikeye atan Müslümanların dramını dünya sessizce izlerken Uluslararası Af Örgütü, Myanmar ordusu tarafından şiddetten kaçan Arakanlıların geçiş yolları üzerine uluslararası sözleşmeler uyarınca kullanılması yasak olan anti-personel mayınlar döşendiğini doğruladı.

17-09/11/rckbkr7gtsiuxrerxerr_basin-logo.jpg

ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN İMZA KAMPANYASI

Binlerce kişinin ise dağlık Kuzey Arakan'da mahsur kaldığı belirtiliyor. Sivil toplum örgütlerinin ve insani yardım kuruluşlarının bölgeye erişimleri engellendiği için bu kişiler temel ihtiyaçlarını karşılacak yardımlara ulaşamıyor.

Af örgütü Arakan'da şiddete derhal son verilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 'haklaricinyaz.org.tr' web sitesinden katılarak destek olmak mümkün.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN