Vahşete çağrı anında karşılık buldu

Vahşete çağrı anında karşılık buldu

Katalonya’daki terör eylemleri, Avrupa’da yeni saldırıları tetikledi. Barselona’nın ardından IŞİD’in sosyal medyadan yaptığı ‘yalnız kurt’ eylemi çağrıları anında karşılık buldu. 24 saat içinde Finlandiya ve Rusya’da bıçaklı terör eylemleri düzenlendi.

Avrupa’da terör şoku devam ediyor. İspanya’nın Katalonya bölgesindeki Barselona ve Cambrils kentlerinde düzenlenen araçla ezme saldırılarının ardından, Finlandiya ve Rusya terörle sarsıldı. Katalonya saldırılarını sosyal medyada kutlayan IŞİD hesapları, örgütün sempatizanlarına Avrupa’da ‘yalnız kurt’ eylemleri düzenleme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıların ardından, 24 saatte iki terör eylemi yaşandı. İlk hedef Finlandiya’ydı. Turku kentinde bir saldırgan, büyük bir bıçakla karşısına çıkan herkese saldırdı.

Olayda bir kişi öldü, dokuz kişi yaralandı. Saldırgan ise polis tarafından bacağından vurulduktan sonra gözaltına alındı. Dün ise Rusya’nın Surgut kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda sekiz kişi yaralandı. Rusya Araştırma Komitesince yapılan açıklamada, Surgut kentinde bıçaklı bir kişinin, yoldan geçen vatandaşlara saldırdığı belirtildi. Saldırıda 8 kişi yaralandı. Başkent Moskova’dan iki bin kilometre uzaktaki Hantı-Mansi özerk bölgesinde meydana gelen olayda yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Polis, saldırganı vurarak öldürdü. IŞİD’e bağlı Amak haber ajansı, saldırıların örgüt militanları tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Öte yandan önceki akşam Almanya’nın Düsseldorf kentinde de bir bıçaklı saldırı düzenlenmiş, iki kişi yaşamını yitirmişti. Alman polisi, saldırının terör eylemi olarak değerlendirilmediğini açıklamıştı.

İspanya’nın Barselona ve Cambrils kentlerinde perşembe günü iki ayrı araçla ezme saldırısı düzenlenmiş, 14 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerinde yüzden fazla kişi yaralanmıştı. IŞİD’in, Katalonya’nın Alcanar kentinde bomba imalathanesi olarak kullandığı evin bir kaza sonucu havaya uçması üzerine bombalı araçla düzenlenmesi planlanan saldırının, araçla ezme şeklinde gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı. Barselona’da insanların üzerine minibüsü sürdüğü değerlendirilen Musa Ukabir olay yerinden yaya olarak kaçmıştı. Saldırıların 12-12 kişilik bir terör şebekesi tarafından düzenlendiğini değerlendiren İspanyol polisi, beş kişiyi öldürmüş, iki kişiyi de gözaltına almıştı.

KONSOLOS’TAN YARALI TÜRK’E ZİYARET

Türkiye’nin Barselona Konsolosu Güçlü Kalafat, kentte perşembe günü düzenlenen araçla ezme saldırısında yaralanan Emre Eroğlu’nu hastanedeki odasında ziyaret etti. Barcelona Başkonsolosluğu’nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Terör saldırısında yaralanan vatandaşımız Emre Eroğlu’nun durumu ve morali iyi. Herkese selamı var” yazıldı. Tweet’te, Başkonsolos Güçlü Kalafat’ın Türk işadamı Emre Eroğlu’nu ziyaretinden bir kare de paylaşıldı. 33 yaşındaki işadamı Emre Eroğlu Barcelona’daki saldırıda yaralanmıştı. Bacaklarında kırıklar bulunan Eroğlu’nun tedavisi sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Eroğlu ile telefonda görüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN