Yolcu gemisinde 'kolera' alarmı: 3 bin 210 kişi okyanusta mahsur kaldı

Yolcu gemisinde 'kolera' alarmı: 3 bin 210 kişi okyanusta mahsur kaldı

"Norwegian Dawn" isimli büyük yolcu gemisinde bazı yolcularda görülen mide rahatsızlığı nedeniyle yetkililer alarma geçti. 2 bin 184 yolcu ve bin 26 mürettebattan oluşan 3 bin 210 kişi "kolera" şüphesiyle Mauritius adası açıklarında karantinaya alındı.

Güney Afrika seferini gerçekleştiren "Norwegian Dawn" adlı kruvaziyer gemisinde yaklaşık 15 yolcu midesinden rahatsızlandı. Çok sayıda kişide benzer sağlık sorunlarını gören yetkililer alarma geçti.

KARANTİNAYA ALINDI

Forbes'un haberine göre; Mauritius adasındaki yetkililer, 2 bin 184 yolcu ve bin 26 mürettebattan oluşan 3 bin 210 kişinin bulunduğu geminin başkent Port Louis'e hafta sonu yanaşmasını "sağlık riskleri" gerekçesiyle engelledi.

Yetkililere göre, Mauritius Sağlık Bakanlığı, devam eden sağlık riski nedeniyle Cape Town'dan Port Louis'e 12 günlük bir yolculuk yapan gemideki hasta yolculardan örnek alarak laboratuvar sonuçları çıkana kadar onları diğer hasta olmayan yolculardan ayrı karantinaya aldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Giriş izni verilmeden önce yerel makamlar tarafından ek testler yapılması gerektiğinden, Mauritius hükümeti mevcut gemi seyahatinin karaya çıkışını ve bir sonraki gemi seyahatinin gemiye binişini iki gün erteleyerek 27 Şubat 2024 tarihine ertelemiştir.''

KOLERA İZİNE RASTLANMADI

Mauritius Sağlık Bakanlığı yetkilerinin gazetecilere verdiği demeçte, numunelerin yerel bir laboratuvarda analiz edildiğini ve kolera içermediği söylendi.

Gemide kolera olduğuna dair hiçbir kanıt bulamayınca, Norveç yolcu gemisine başkent Port Louis'e yanaşması için izin verildi. Karaya çıkanlar sağlık görevlileri tarafından kontrolden geçirilecek ve gerekirse tıbbi yardım sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN