Dünyada petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Dünyada petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Genel ekonomik beklentilerin olumsuzluğuna bağlı olarak petrol fiyatlarındaki düşüş devam etti. Brent petrolün varil fiyatı 51 dolara düştü

[Karar]

Dünya ekonomisinde büyüme beklentisinin düşmesi ile emtia talebinin azalacağı beklentisi hammadde fiyatlarında son aylarda hızla düşüşe yol açıyor. 

En büyük emtia talerpcisi olan Çin'in büyüme sorunu yaşamaya başlaması bu düşüşte asna etken olarak gösteriliyor. 

Fakat uzmanlar asıl sorunun FED'in faiz artırarak borsalarda işlem maliyetini artıracak olmasınının etkili olduğunu söylüyor. Emtia ve petrolde gerçek telepten ziyade borsa talebinin fiyatları belirlediği ve FED'in faiz artırım kararının işte bu talebi azalatacağı beklentisi ile petrol fiyatının düştüğü ileri sürülüyor. 

Petrol için bir diğer özel neden ise İran. 

İran'ın p+5 anlaşması ile yeniden petrol piyasasına güçlü şekilde dönecek olması petrol fiyatlarındaki düşüşün ana gerekçesi gösteriliyor. 

Teknik yönden de düşüş bekleniyor

Petrol fiyatları geçen yıl ortasında 110 dolar seviyesinden başlayan sert bir düşüşle 45 dolara kadar gerilemişti. Sonrasında gelen tepki alımları ile 70 dolar sınırına yükselmiş ve oradan yeniden düşüşe başlamıştı. 

Petrol fiyatının bu oynak zeminde 52,5 dolar seviyesinde önemli bir destek oluşturduğu ve bu desteğin kırılması ile yeni bir dip diye tabir edilen çok daha düşük fiyat düzeylerine gerileyebileceği belirtiliyor. 

Bu nedenle petrolde 52,5 dolar sevşyesi yukarı aşılmadıkça fiyat düşüşlerinin devam edebileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN