Dünyanın 5 otomobil devi 630 bin aracını geri çağırdı

Dünyanın 5 otomobil devi 630 bin aracını geri çağırdı

Almanya'da Porsche, Volkswagen, Audi, Mercedes ve Opel marka 630 bin araç emisyon yazılımlarında sorun olduğu gerekçesiyle geri çağrıldı. Geri çağırılan otomobillerin emisyon yazılımları düzeltilerek araçlar geri gönderilecek.

Almanya’da Porsche, Volkswagen, Audi, Mercedes ve Opel marka 630 bin araç emisyon yazılımlarında sorun olduğu için geri çağırıldı.

HÜKÜMET AÇIKLADI

Alman hükümetinden yapılan açıklamada ülke genelindeki Porsche, Volkswagen, Audi ve Mercedes marka 630 bin otomobilin geri çağırıldığı açıklandı. Otomobillerin geri çağırılmasına neden olarak otomobillerin emisyon yazılımındaki sorunlar gösteriliyor.

Geri çağırılan otomobillerin emisyon yazılımları düzeltilerek araçlar geri gönderilecek. Alman hükümetinin yürüttüğü soruşturma sonucu sadece Volkswagen’in otomobillerinde hileli yazılıma rastlandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN