Sıçraya sıçraya ilerliyor, istila köyleri sarıyor! Köylere acil uyarı yapıldı! ‘Boşaltılabilir’

Sıçraya sıçraya ilerliyor, istila köyleri sarıyor!  Köylere acil uyarı yapıldı! ‘Boşaltılabilir’

Kış ayları yüzünü göstermeyince istilada büyüdükçe büyüyor. Uzmanlar o köyler için acil uyarıda bulundu. Tehlike arttıkça artıyor köylüler uzmanlardan acil yardım istiyor. O köyler boşaltılabilir…

Kış aylarının uğramadığı Tokat'ta kene popülasyonunda yaşanan artış köylüleri zor durumda bırakıyor. Bir döneme damga vuran kene vakaları insanların ölümüne neden olurken köy sakinleri sıcak havaların etkisiyle birlikte köyde kenelerin artış gösterdiğini söylüyor. Köylerin ilaçlanmasını isteyen köy sakinleri büyük bir tehlike ile burun buruna yaşıyor.

TEHLİKE ARTTIKÇA ARTIYOR

Sıcak havaların etkili olması ile birlikte Tokat'ta kene popülasyonunda yaşanan artış köylüler tarafından anbean kayıt altına alınıyor. Diğer yıllara oranla kene popülasyonunda yaşanan artışın oldukça fazla olduğunu belirten köy sakinleri yetkililerden acil yardım istiyor.

kene.jpg

Tokat il merkezine 18 kilometre uzaklıkta yer alan Güzeldere köyünde kene popülasyonu köylüler tarafından kayıt altına alındı. Diğer yıllara oranla kene artışına dikkat çeken köy sakinleri yetkililerin acil ilaçlama yapmasını istiyor. Kış aylarında kar yağmaması ve göçebe kuşların köye gelmemesi nedeniyle kene sayısındaki artışın ciddi boyuta ulaştığını belirten köylüler acil bir şekilde ilaçlama yapılması gerektiğini vurguladı.

kene-tokat.jpg

KENE VAKALARI ARTIYOR

Güzeldere köyünde yaşamını sürdüren Cemil Kaya, daha önce iki kez kene tarafından ısırıldığını belirtti. Kar ve yağmur olmaması nedeniyle leyleklerin de köye uğramadığını söyleyen Kaya, köyün her tarafında kene olduğunu vurguladı. Kendilerini korumaya çalıştıklarını ama bu durumun oldukça zor olduğunu belirten Cemil Kaya, “Tarlaya da gidiyoruz, dağa da çıkıyoruz. Kene bu yıl her yerde var. Köyün ilaçlanmasını istiyoruz. Devlete çağrımız. Dönsün dönsün ilaçlasınlar. 2 yıl boyunca beni peş peşe 2 defa kene tuttu. Pazar ilçesindeki hastanede aldırarak kan tahlili verdik. Şükür sıkıntı çıkmadı. Bu sene henüz tutmadı ama tutmayacak diye de bir kural yok. Her yerde kene var” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN