Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşında

Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşında

Dünyanın en yaşlı insanı Emma Morano dün 117. doğum gününü kutladı. Ona göre, uzun yaşamının sırrı sahip olduğu genetik miras, ikisi çiğ üç yumurta ve özgürlük. Zira Morano’nun kız kardeşlerinin hepsi de 100’ünü devirmiş.

Üç yüz yıla tanıklık eden dünyanın en yaşlı insanı Emma Morano, yeni yaşına girdi. 29 Kasım 1899 tarihinde İtalya’nın Piyemonte bölgesinde sekiz kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelen Morano, uzun ömrüne çok şey sığdırdı. Başından şantajla başlayan bir evlilik geçen Morano evlat acısını da yaşadı. Morano, Amerikalı Mushatt Jones’ın Mayıs’ta ölmesinin ardından resmen “dünyanın yaşayan en yaşlı kadını” oldu. Morano’ya göre, uzun ömrünün sırrı kısmen genetik. Zira annesi 91 yaşına kadar, birkaç kızkardeşi ise 100 yıldan fazla yaşamış. Yıllardır uyguladığı diyet de ona göre uzun yaşamasının bir sırrı. Morona, her gün ikisi çiğ olmak üzere üç yumurta yiyor. Ama onun en büyük sırrı kimseye kendisini ezdirmemesi. 1938’de 6 aylık oğlunun ölümünün ardından kocasını kapının önüne koyan Morano, hiçbir zaman sağlıklı bir evlilik yaşamadığını anlatıyor: “Bana, ‘Şanslıysan benimle evlenirsin ya da seni öldürürüm’ dedi. 26 yaşındaydım, ve evlendim.”

Morano, aşık olduğu genci 1. Dünya Savaşı’nda kaybetti. Ardından kimseyle evlenmeyi düşünmedi ancak eşinin şantaj yapması üzerine mecbur kaldı. Bir ara eşini evden kovsa da evliliği 1978’de o ölene kadar devam etti. 75 yaşına kadar çalışan Morano, bir daha asla evlenmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN