Dünyanın ilk cep telefonu üreticisi Nokia iş gücünü düşürmeyi planlıyor

Dünyanın ilk cep telefonu üreticisi Nokia iş gücünü düşürmeyi planlıyor

Dev cep telefonu üreticilerinden Finlandiyalı Nokia'nın şok bir karar vererek binlerce çalışanını işten çıkarmayı planladığı bildirildi.

Dünyanın ilk ve en büyük cep telefonu üreticilerinden Finlandiyalı Nokia, rakibi Alcatel-Lucent ile birleşmesinin ardından iş gücünün yüzde 14’ünü işten çıkarmayı planlıyor. Bu da yaklaşık 10-15 bin kişinin işsiz kalması anlamına gelecek.

Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Nokia'nın 104 bin çalışanı bulunuyor. İşten çıkarılacak kişilerin 1300’ünün Finlandiya’da olacağı da belirtildi. Nokia’nın işten çıkarmalarının 30 ülkeyi kapsayacağı ifade edildi.

Kaynaklar en çok Almanya’dan işten çıkarmaların yaşanacağını da söyledi.İşten çıkarmaların gerçekleşeceği geçen yıldan bu yana gündemde olan bir konuydu. Nokia CEO’su Rajeev Suri geçen yıl yaptığı açıklamada 2018 yılına kadar 1 milyar doların üzerinde tasarrufa gitmeyi planladıklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN