Durdurulması zor süper güç

Durdurulması zor süper güç

İki nefis golle Fenerbahçe önünde Beşiktaş’ı zafere taşıyan Ricardo Quaresma, ülkesinde de manşetleri süsledi... Portekizin önemli internet siteleri, kritik derbide tarihi bir performans ortaya koyan 35 yaşındaki Q7’nin trivela golünün videosunu da yayınladı.

Zaman zaman şahsi oyunu nedeniyle ağır eleştiriler alan, müsait pozisyonlarda topu kale yerine tribünlere yollayıp taraftarına saç baş yolduran ve saha içindeki agresif görüntüsü tepki toplayan Ricardo Quaresma, olumsuzluklardan sıyrılıp futbola döndüğünde ise gözlerin pasını siliyor... Şampiyonlar Ligi’nde alınan 5-0’lık Bayern Münih yenilgisinin ardından ligde de sekteye uğramak istemeyen Kara Kartal için büyük önem taşıyan Fenerbahçe derbisi de 35 yaşındaki Portekizli oyuncunun futbolla barışık bir görüntü sergilediği ve yıldızlaştığı bir maç olarak kayıtlara geçti. Son derece çalışkan bir görüntü sergileyen ve ilk trivela denemesinde kaleci Kameni’ye takılan Quaresma, Negredo’nun akıl dolu pasında ceza alanının sağında buluştuğu topa öyle bir vurdu ki kalede iki kişi olsa o şut tabelayı değştirirdi. Estetik futbolun dünya üzerindeki en önemli temsilcilerinden biri olan tecrübeli oyuncunun ikinci trivelası ikinci Beşiktaş golü olarak ağlara süzülünce derbinin rengi de iyice değişti. İkinci 45 dakikada zaten oyunun hakimi olan Siyah-Beyazlı ekip, üstünlük sayısının da getirdiği moralle ezeli rakibini adeta yarı sahasına hapsetti. Özellikle sonradan oyuna giren Negredo ile müthiş bir uyum yakalayan Q7’nin gecesi müthiş trivela ile de sonlanmadı. Uzatma anlarında İspanyol takım arkadaşının pası ile bu kez sol çaprazda buluşan yıldız futbolcu, dar açıya rağmen sol ayağıyla öyle bir şut çıkardı ki topun ağlarla buluşması Quaresma’nın elleri ile hazırladığı kadayıfın üzerine kaymak resmen kaymak oldu.

Bu sezon ligde 3’üncü, toplamda ise 4’üncü golünü atan tecrübeli forvet, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Özellikle de ülkesi Portekiz’de... Kritik derbide Beşiktaş’ı zafere taşıyan isim olarak lanse edilen Quaresma’nın trivela golünün videosu çok geçmeden Record ve A Bola gibi Portekiz’in ünlü gazetelerinin internet sitelerinde dönmeye başladı. Observador ve O Jogo da deneyimli futbolcunun başarılarına kayıtsız kalmadı, tüm haberlerde Quaresma derbide galibiyetin mimarı olarak gösterildi. İlerleyen yaşına rağmen sahada hünerlerini sergilemeye devam eden başarılı oyuncu, skora ayrıca 6’sı ligde, 3’ü de Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere 9 asist ile katkıda bulundu. 

QUARESMA SONUNDA PATLADI

Fenerbahçe’ye attığı 2 gol de sahalarımızda ender rastlanan güzellikteydi. Tek kelimeyle muhteşemdi. Gollerin dışında da müthiş işler yaptı. Fenerbahçe’nin her iki kanadını çökertti. Durdurulması zor süper bir güçtü. Savunmasına da yardım eden Quaresma, tam notu hak etti. Büyük maçlar büyük futbolcularla kazanılır. Quaresma bunun bir örneği. Hem göze hitap ediyor hem de skoru bir anda değiştirebiliyor. İlerleyen yaşına rağmen fizik olarak da iyi durumda.

SANLI SARIALİOĞLU

* Beşiktaş lige geri döndü

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında hem futbolu hem de bazı oyuncuların performanslarıyla bundan sonra şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu ortaya koydu. Bireysel olarak dikkat çeken oyuncuların başında da Quaresma, Medel ve çok tartışılan Vida geliyor. Aslında bu derbinin asıl kazananı daha var. O da yavaş yavaş streslenmeye başlayan Beşiktaş taraftarı. Fenerbahçe karşısında alınan galibiyet, Siyah-Beyazlı tribünleri şampiyonluğa her zamankinden fazla inandırdı.

ULVİ GÜVENEROĞLU

* Gerçekten kahraman mı?

Fenerbahçe’ye attığı iki gol nedeniyle kahraman ilan edilen Quaresma gerçekten bu unvanı hak ediyor mu? Yeteneklerini kimse tartışmıyor. Topun ayağına ne kadar yakıştığını da... Ama kritik anlardaki şut tercihleri ile zaman zaman Beşiktaş’a çok zarar veriyor. Golle burun buruna geleceği bir çok pozisyonda topu esirgediği Negredo’nun iki akıl dolu pası ile kahraman ilan edilmesi de ilginçti... Babel dışında kötünün olmadığı Beşiktaş, derbide takım halinde kahramandı aslında...

SELİM YILDIRIM

* Pepe için pasta kesildi

Fenerbahçe’yi muhteşem taraftarının desteğiyle 3-1 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig’de haftayı moralli tamamlayan Beşiktaş, ezeli rakibi ile perşembe günü tekrar karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçının hazırlıklarına başladı. Vodafone Park’ta önceki gün oynanan karşılaşmada ilk 11’de yer alan oyuncular yenileme çalışması ile yetinirken, diğerleri top kontrolü ve pas organizasyonları üzerinde durdu. İdman, taktik ve şut çalışmaları ile son buldu. Antrenman öncesi ise cezası nedeniyle derbide oynayamayan Pepe’nin doğum günü kutlandı. 36 yaşına adım atan yıldız oyuncu için pasta kesildi. Siyah-Beyazlıların bir hayli keyifli olduğu gözlendi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN