Duterte yeni emri ile kendini aştı: Gözaltında direnen olursa öldürün

Duterte yeni emri ile kendini aştı: Gözaltında direnen olursa öldürün

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin polise verdiği yetki tartışmalara yol açtı. Duterte “Gözaltındakiler direnirse ve bunu şiddet içerikli yaparsa aptalları öldürmekte özgürsünüz” dedi.

Şiddet yanlısı açıklamaları, sert çıkışları ile dikkat çeken Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’den yine çok tartışılacak açıklamalar geldi. Polislere seslenen Duterte gözaltına alınmamak için direnen ‘aptalları’ öldürebileceklerini söyledi. Ülkedeki uyuşturucuyla mücadele yöntemi sebebiyle sıkça eleştirilen Duterte, öldürülen 17 yaşındaki Kian Lyod delos Santos adlı gencin ailesiyle devlet başkanlığı sarayında bir araya geldi. Bu görüşmeden önce Manila’da bulunan Heroes’ Cemetery’de açıklama yapan Duterte “Sizin (polisler) göreviniz, gözaltına aldığınız kişinin direnişinin üstesinden gelmeyi gerektiriyor. Eğer direnirse ve bunu şiddet içerikli bir şekilde yaparsa, aptalları öldürmekte özgürsünüz. Bu benim size emrimdir” dedi.

Öte yandan Duterte, cinayet ve yasa dışı öldürmelerin yasak olduğunu belirterek, polisin görevini icra ederken hukukun üstünlüğünü de muhafaza etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Duterte’nin geçen sene haziran ayında göreve gelmesiyle başlattığı uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında şimdiye kadar binlerce kişi öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN