E-Devlet giriş! Trafik ceza sorgulama ve SGK GSS borç sorgulama işlemleri

E-Devlet giriş! Trafik ceza sorgulama ve SGK GSS borç sorgulama işlemleri

Haberimizden e-devlet girişi işlemleri nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Tek bir çatı altında e-devlet'te toplanan işlemler arasında SGK borcu sorgulama, trafik ceza sorgulama, KYK burs ve kredi başvuruları ve online borç ödeme gibi birçok işlem bulunmakta. e-Devlet girişi yapmak için PTT'den şifre almak yeterli. SGK ve trafik borç sorgulama işlemleri haberimizde.

e-devlet hizmetlerinden faydalanmak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız yeterli. SGK borç sorgulama veya trafik ceza sorgulama gibi seçtiğiniz herhangi bir işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha yüksek güvenlik düzeyi isteyen işlemler ise e-devlet'te mobil imze ile yapılabilmekte. e-devlet girişi ve ulaşabileceğiniz hizmetler haberimizde. İşte SGK borç sorgulama ve trafik ceza sorgulama işlemleri...

E-DEVLET GİRİŞİ

E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet uygulamasından yararlanmak için haberimizin devamında yer alacak olan adımları sırası ile yerinize getirmeniz gerekemektedir. Bu adımları sırası ile yerine getirdikten sonra artık sizde sisteme giriş yapmış olur ve merak ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olabilir gerekli duyduğunuz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

SGK GSS BORCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Daha sonra ise açılacak olan sol kısımda yer alan E-Hizmetler sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adıma geçebilrisiniz.

Bir sonraki adımda ise yapmanız gereken açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden hangi kurumda işlem yapacaksanız o kurumun baş harfinin o harfler içinde bulup tıklayınız. Bu işlem sizin hızını arttıracaktır. Örnek vermek gerekirse eğer sizin işleminiz “Karayolları Genel Müdürlüğü “ ile alakalı ise “ K “ harfine tıklamanız gerekmektedir.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA EKRANI

Yukarıda yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra kurumun başlığı altında yer alan işlemlerden size uygun olan işlemi belirleyiniz.

Size uygun olan işlemi de belirledikten sonra ise açılacak olan sayfada yer alan “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basınız.

Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada ilgili kısımlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak işlemini yapabilirsiniz.

MOBİL İMZA NEDİR?

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.

e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısınca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Avea ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.

ELEKTRONİK İMZA

Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.

Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

UYAP HİZMETLERİ E-DEVLET’TE

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermektedir. Genişleyen e-Devlet Kapısı’na entegre edilen hizmetler arasında Adalet Bakanlığı ve UYAP hizmetleri de bulunmaktadır. e-Devlet sistemine giriş yaptığınızda Adalet Bakanlığı hizmetlerini e-Hizmetler bölümünden yahut arama yaparak bulabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı kurumunun altında hizmetler iki kategoriye ayrılmıştır. Bunlar; Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri ile UYAP Hizmetleridir. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetlerinden; Adli Sicil Kaydı Sorgulama ile Adli Sicil Kaydı Doğrulama yapabilirsiniz. UYAP Hizmetlerinden ise; UYAP Portali Avukat Girişi, UYAP Portali Baro Girişi, UYAP Portali Kurum Girişi, UYAP Portali Vatandaş Girişi, UYAP Bilirkişi Portalı ile Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama hizmetlerini bulabilirsiniz.

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA

Askerlik sorgulama işlemi, askerlik çağına gelmiş bireylerin merak ettiği bir konudur. Askerlik sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilmektedir. Askerlik çağına gelmiş erkekler, ülkenin neresinde ve nasıl bir yerde askerlik görevini yapacağını internet üzerinden öğrenebilmektedir.

Ülkemizde askerlik 20 yaşını doldurmuş, herhangi bir özel durumu olmayan erkek bireyler için zorunlu bir vatan görevidir. Eğer bireylerin askerlik görevini yapmaya engel özel bir durumu bulunuyorsa askerlik yapması zorunlu değildir.

16-10/29/e-devlet-giris.jpg

Askerlik görevini nerede ve nasıl yapacağını öğrenmek isteyen erkek bireyler E-Devlet ilk giriş sayesinde internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde askerlik sorgulama işlemlerini yapabilirler. Eskiden askerlik sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden yapılmıyordu. Askerlik sorgulama işlemi için beklemek zorunda kalan erkek bireyler artık E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemlerini yapabiliyorlar. E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemi yapılabilmesi için E-Devlet şifresine ve T.C. kimlik numarasına ihtiyaç vardır. E-Devlet şifresini almak isteyen bireyler kendilerine en yakın PTT şubesine kimlikleri ile birlikte gitmelidir. PTT şubesine ödeyecekleri 2 TL ücret ile E-Devlet şifrelerini kapalı bir zarf içerisinde alabilirler. E-Devlet şifresini alan bireyler E-Devlet kapısı üzerinden birçok vatandaşlık sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

E-Devlet üzerinden askerlik sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken E-Devlet ilk giriş işlemini yapmaktır. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için yazımızın sonunda vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklamalısınız. Karşınıza açılacak sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklamalısınız.

Haberimizden e-devlet girişi işlemleri nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Tek bir çatı altında e-devlet'te toplanan işlemler arasında SGK borcu sorgulama, trafik ceza sorgulama, KYK burs ve kredi başvuruları ve online borç ödeme gibi birçok işlem bulunmakta. e-Devlet girişi yapmak için PTT'den şifre almak yeterli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN