E devlet ile sigorta bilgilerini sorgula | SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü al | Ödenmiş gün öğren

E devlet ile sigorta bilgilerini sorgula | SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü al | Ödenmiş gün öğren

E-Devlet üzerinden sigorta bilgileri nasıl sorgulanır? e-Devlet SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma işlemleri haberimizde. e-Devlet kapısı nedir, nasıl kullanılır? Hangi hizmetlerden faydalanmak mümkün? e-Devlet ile sigorta bilgileri ve primlerine ulaşılabilir mi? Sigorta ödenmiş gün sayınızı da e-devlet panelinden öğrenebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

e-Devlet ile sigorta bilgileri, sigortalı gün sayısı nasıl öğrenilir? Resmi birçok kurumun dökümanına ulaşma imkanı sağlayan e-Devlet kapısı üzerinden SSK sorgulamaıs ve 4A hizmet dökümü almak artık mümkün. Peki, e-Devlet SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü işlemleri nasıl yapılır? 'Çalıştığım işyeri sigortamı yaptı mı?' sorusunu soran milyonlar için sorunun cevabı ve sigorta sorgulama ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

17-02/15/wfqa.jpg

E DEVLET SSK SORGULAMA VE 4A HİZMET DÖKÜMÜ

SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümünü almak için haberimizi inceleyebilirsiniz. e-Devlet üzerinden kolaylıkla SSK sorgulanabilir ve 4A hizmet dökümü alınabilir. SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümünü alabilir ve sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

SSK SORGULAMA E DEVLET PANELİ | SİGORTA DURUMUNU ÖĞREN

Çalışanlar için büyük bir önem taşıyan SSK sorgulamaları, e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştiriliyor. Sizler de SSK sorgulaması yapmak, ödenmiş gün sayılarınızı öğrenmek, toplam priminizi görmek ve detaylı 4A hizmet dökümü almak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Açılan sayfa üzerinden e-Devlet'e giriş yapabilir ve detaylarını öğrenebilirsiniz.

E DEVLET SGK BİLGİLERİ İLE NELER ÖĞRENİLİR?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

SGK GÜN SORGULAMA, SİGORTA BİLGİLERİ ÖĞRENME İŞLEMİ

SSK gün sorgulama yapmak isteyen vatandaşların giriş işlemleri sonrasında sistemde bulunan 4A hizmet dökümü bağlantısınatıkmaması gerekir. Hizmete tıklanması ile birlikte ekranda yer alacak bilgiler üzerinden kolay bir şekilde SSK sorgulama yapılabilir. SSK prim sorgulama,SSKgün sorgulama gibi tüm işlemler için de aynı adımların takip edilmesi ve 4A hizmet dökümü alınması gerekir. Hizmet dökümü vatandaşların sigortanın açılış tarihinden itibaren tüm bilgilerini içeren özel bir dökümdür ve sigorta konusundaki tüm bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan sigorta ile ilgili işlemlerde hizmet dökümü alınması yeterlidir. Üstelik hizmet dökümünde işe giriş ve çıkış tarihlerine kadar detaylı bilgiler yer almaktadır.

17-02/15/213-1487149393.jpg

E-Hizmetler kategorisi altında vatandaşlar SGK 4A hizmet listesi içerisinde '4A hizmet bilgisi' seçeneğine tıklayarak, en güncel sigorta bilgilerinden oluşan ayrıntılı sigorta bilgileri ekranına ulaşabilecekleri, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini tamamlayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sisteminde bulunan güncel sigorta verilerinin yer aldığı bu sonuç ekranında SSK sigortalısı artık en güncel sigortalarının durumunu öğrenebilmek için il ve ilçelerde bulunan kurum müdürlüklerinde neredeyse tüm günü alan sıra bekleme çilesi ve evrak işlemleriyle boğuşmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın sıklıkla kullanılmakta olduğu online kamu hizmetlerinden birisi olan e Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile SSK işe ilk giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik prim ödemeleri, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi emeklilik gibi işlemlerde son derece önemli rol ve etkiye sahip olan güncel sigorta verilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

E DEVLET 4A SGK HİZMET DÖKÜMÜ | SİGORTA DÖKÜMÜ

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.

17-02/15/sgk.jpg

E-DEVLET NEDİR? 

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması ile pek çok entegre elektronik hizmeti aynı adresten alabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden sigorta bilgileri nasıl sorgulanır? e-Devlet SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma işlemleri haberimizde. e-Devlet kapısı nedir, nasıl kullanılır? Hangi hizmetlerden faydalanmak mümkün? e-Devlet ile sigorta bilgileri ve primlerine ulaşılabilir mi? Sigorta ödenmiş gün sayınızı da e-devlet panelinden öğrenebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN