E-Devlet'ten yeni hizmet: Seçmen sorgulama sistemi | Seçmen bilgileri e-Devlet sorgulaması

E-Devlet'ten yeni hizmet: Seçmen sorgulama sistemi | Seçmen bilgileri e-Devlet sorgulaması

e-Devlet üzerinden seçmen sorgulama hizmeti resmen başladı. Yurtiçi ve yurtdışındaki seçmenler, seçmen kütüğüne bağlı olarak tüm bilgilere artık e-devlet hizmeti üzerinden ulaşabilecek. Vatandaşlar hangi seçmen kütüğüne kayıtlı olduğu, oy vereceği adresi ve referandumda nerede oy kullanacağı gibi bilgileri e-Devlet seçmen bilgileri panelinden görebilecek. Ayrıntılar haberimizde.

Seçmen bilgileri ve vatandaşların nerede oy kullanacağı ile ilgili ayrıntılar artık e-devlet sistemi üzerinden görülebilecek. Peki, e devlet seçmen bilgisi işlemleri nasıl yapılır? e-devlet ile seçim bilgileri, seçmen bilgileri, seçimler ve referandumda oy kullanılacak yerin adresi nereden nasıl öğrenilir? e-Devlet uygulaması ve seçmen sorgulaması ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

17-02/15/basliksiz-1.jpg

SEÇMEN SORGULAMA SİSTEMİ ARTIK E-DEVLET'TE

Her geçen gün yeni hizmetlerin dahil edildiği e-Devlet sistemine bir yenisi daha eklendi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yurt içi ve yurt dışı seçmenlere yönelik sunulan "Seçmen Sorgulama" hizmeti artık e-Devlet kapısında. E-Devlet seçmen sorgulama sistemiyle ilgili tüm detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA PANELİ | TIKLA ÖĞREN

Yüksek Seçim Kurulunun 05/05/2016 tarih ve 208 sayılı kararı ile Kurumumuzun secmen.ysk.gov.tr internet sayfasındayer alan yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere yönelik bilgilendirme hizmetlerinin e-Devlet kapısı (türkiye.gov.tr) aracılığıyla da sunulmasına karar verildi.

REFERANDUM SEÇMEN BİLGİSİ DE E-DEVLET'TE

Bu karar doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında 09.06.2016 tarihinde bir protokol imzalanmış ve 30.01.2017 tarihinden itibaren söz konusu hizmetler e-Devlet kapısı üzerinden verilmeye başlandı.

17-02/15/fft99_mf5415003.Jpeg

Yüksek Seçim Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle; Bilindiği üzere e-Devlet hizmetleri ile vatandaşlara,kamu kurumları tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda etkin ve verimli bir şekilde sunulması amaçlanmaktadır. Seçim dönemlerinde seçmenlerin seçim bilgilerini takip edecekleri e-devlet uygulaması ile birlikte, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan Anayasa referandumu seçmen bilgileri de e-devlet panelinde yer alacak.

E-DEVLET İLE HANGİ SEÇMEN İŞLEMLERİ YAPILIR?

Aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artan e-Devlet kapısında vatandaş, tek bir kimlik doğrulaması sayesinde birçok hizmete ikinci bir kimlik doğrulamasına gerek duymadan erişebilmektedir. Bu nedenle, Yüksek Seçim Kurulu olarak, seçmen bilgilerine yönelik vermiş olduğumuz aşağıdaki hizmetlerin,kamu kurum ve kuruluşlarının ortak platformu olan e-Devlet kapısı üzerinden de verilmesinin vatandaş odaklı iş süreçlerini kısaltacağından memnuniyeti arttıracağı kanaatindeyiz.

Yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler e-Devlet kapısı üzerinden aşağıdaki bilgilere ulaşabilecektir:
• Kendisinin ve kendisi ile aynı hanede bulunan seçmenlerin seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığı,

• Kaydı bulunmayan, kaydında düzeltme yapmak veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen seçmenlerin başvuru adımları ile ilgili açıklamalar,

• Askı döneminde aynı binada oturan seçmenler,

17-02/15/1754212_3_1487061989dop6x.jpg

• Seçim dönemi içinde kendisinin ve aynı hanede oturan seçmenlerin oy kullanacağı sandık bilgileri,

• Seçmen bilgi kâğıdı,

• Seçim günü oy verme ile ilgili bilgiler,

• Engelli olduğu halde seçmen kütüğünde engelli kaydı bulunmayan seçmenlerin başvuru için yapması gerekli iş adımları.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler e-Devlet kapısı üzerinden aşağıdaki bilgilere ulaşabilecektir:
• Kendisinin yurt dışı seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığı,

• Bağlı bulunduğu dış temsilcilik bilgisi,

• Askı döneminde bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık bulunması durumunda yapması gereken iş adımları ile ilgili açıklamalar,

• Seçim dönemi içinde sandık kurulacak dış temsilcilikler ve adres bilgileri ile gümrük kapılarına ait bilgiler,

• Yurt dışında oy verme tarih aralıkları,

• Seçim günü oy verme ile ilgili bilgiler.

E-DEVLET NEDİR? 

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması ile pek çok entegre elektronik hizmeti aynı adresten alabilirsiniz.

e-Devlet girişi için aşağıdaki görsele tıklayın

17-02/15/213.jpg

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

E-DEVLET'TE HANGİ HİZMETLER VAR?

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

Bilgilendirme hizmetleri
Entegre elektronik hizmetler

Ödeme işlemleri

Kurum ve kuruluşlara kısa yollar

Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

GETİRDİĞİ KOLAYLIKLAR NELER?

e-Devlet Kapısı; elektronik ortamdan sunulan kamu hizmetlerine tek bir adres (www.turkiye.gov.tr) üzerinden erişim imkanı sunmaktadır. Bizzat kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan kamu hizmetleri ile ilgili doğru ve güncel bilgilere ulaşma imkanı sağlamaktadır.

Kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile de sağlanabilmektedir. e-Devlet Kapısında tek bir kimlik doğrulaması sayesinde birçok hizmete ikinci bir kimlik doğrulamasına gerek duyulmadan erişilebilmektedir.

e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vb.) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu işlem Kapı üzerinden kolayca yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısının amacı, tek bir adres üzerinden güvenli bir şekilde kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza sunulmasıdır. e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan elektronik hizmetlerde vatandaşlarımızca şifre, elektronik imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçları kullanıldığından, kişisel bilgiler e-Devlet Kapısı üzerinden sadece ilgili vatandaşlarımıza sunulmaktadır.

e-Devlet üzerinden seçmen sorgulama hizmeti resmen başladı. Yurtiçi ve yurtdışındaki seçmenler, seçmen kütüğüne bağlı olarak tüm bilgilere artık e-devlet hizmeti üzerinden ulaşabilecek. Vatandaşlar hangi seçmen kütüğüne kayıtlı olduğu, oy vereceği adresi ve referandumda nerede oy kullanacağı gibi bilgileri e-Devlet seçmen bilgileri panelinden görebilecek. Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN