E devlet ile YGS sonucu öğren | YGS sonuçları bugün açıklanıyor (2017 ÖSYM YGS)

E devlet ile YGS sonucu öğren | YGS sonuçları bugün açıklanıyor (2017 ÖSYM YGS)

YGS bugün açıklanıyor. E Devlet panelinden YGS sonuçlarını öğrenmek mümkün mü? ÖSYM şifresini unutan ya da e-Devlet şifresi ile ÖSYM sitesini girip sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar için işlemin nasıl yapılacağını adım adım anlattık. ÖSYM YGS sonuçlarını e devlet üzerinden öğrenmek için haberimizi takip edin.

YGS sonuçları bugün açıklanıyor. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği YGS sonuçlarını e devlet üzerinden görmek mümkün mü? ÖSYM şifresini unutan ya da e devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak puanını görmek isteyen adaylara haberimizde işlemi adım adım tarif ettik.

YGS SONUCUNU E DEVLET ŞİFRESİYLE ÖĞREN

ÖSYM sınav sonuçları e-Devlet üzerinden nasıl öğrenilir? YGS sonuçlarını e devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan adaylar sınav sonuçlarını nasıl ve nereden öğreneceğini merak ediyor. Ayrıntıları ve görüntülü anlatımı ile e-devlet kapısından YGS sınav sonuçlarını öğrenme işlemini görebilirsiniz.

İŞTE YGS SONUCUNU E DEVLETTEN ÖĞRENMENİN YOLU

Haberimizde e devlet sistemi üzerinden ALES, YGS, YDS, LYS'nin yanı sıra bugün açıklanması beklenen YGS sonuçlarını öğrenme yöntemini yazacağız. ÖSYM şifresini unutan ya da e devlet şifresi ile ÖSYM sistemine giriş yapmak isteyen adaylar aşağıdaki adımları takip ederek işlemlerini gerçekleştirebilirler:

1- Google sayfasına 'ösym giriş' yazın. Karşınıza çıkan https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris adresine tıklayın. 

17-03/28/e-devlet.jpg

2 - Ardından kırmızı şerit içerisindeki adrese tılayarak ÖSYM sistemine giriş yapın. ÖSYM şifresini unutmuş olan adaylar için e-Devlet şifresi ile sisteme girmek mümkün. Sol üst köşede yer alan e devlet girişi butonuna tıklayarak e devlet şifrenizi girerek sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz.

17-03/28/sym-1490705366.jpg

3 - Yukarıda halka içerisinde gösterilen e-Devlet Giriş butonuna tıkladığınızda kaşrınıza e-Devlet paneli çıkacak. TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

17-03/28/edevlet.jpg

Haberimizde yer alan 3 adımlı işlemi gerçekleştirdiğinizde, e-Devlet şifresi ile ÖSYM sistemine giriş yapabilirsiniz. Böylece e devlet şifresi ile YGS, LYS, ALES, YDS, e-ALES, e-YDS gibi sınavların sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

ÖSYM SİTESİNE E-DEVLET'Lİ GİRİŞ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkezi işlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.

Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi. ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.

17-03/28/sym-1490705474.jpg

Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.

ÖSYM (Bilkent-Ankara) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.

YGS BARAJ PUANI KAÇ? YGS BARAJI KAÇ NETLE GEÇİLİR?

YGS’nin ikinci barajı ise 180 puan barajı. LYS’lere katılmak için 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu barajı aşmanız için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını yakalamanız gerekir. Bunun için 4 testten ortalama 8’er net olmak üzere 32 net çıkarırsanız LYS’lere girmek için gereken yüzde 20 başarı oranını da tutturmuş olursunuz.

YGS'ye girecek adaylarından en çok merak ettikleri konulardan biri de YGS baraj puanı oldu. Peki, 2017 YGS baraj puanı kaç? Sınavda 6 puan türünden birinde 150 puanı alanlar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adaylarında dört yıllık bir üniversite için tercih yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.

Sadece matematik ile fizik, kimya ve biyolojiden oluşan fen sorularını çözen bir aday ise yüzde 20 ile yüzde 10 arasında katkı sağlayacak olan bu iki testten gelecek puandan vazgeçmiş oluyor.

YGS bugün açıklanıyor. E Devlet panelinden YGS sonuçlarını öğrenmek mümkün mü? ÖSYM şifresini unutan ya da e-Devlet şifresi ile ÖSYM sitesini girip sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar için işlemin nasıl yapılacağını adım adım anlattık. ÖSYM YGS sonuçlarını e devlet üzerinden öğrenmek için haberimizi takip edin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN